Tänk att ha en egen rosenträdgård!

IMG_7252Det är jag som fixar lunchen idag. Medan jag väntar på att de ska komma in slår jag till datorn och laddar upp några bilder från Fredriksdal.

En liten del av doften har jag planterat i trädgården. På nätet läser jag om hur man gör eterisk rosenolja som kan användas till badvatten och en massa annat.

Tänk att ha en egen rosenträdgård! Men jag har ju ett gigantiskt växthus där jag får se till att binda upp alla ärtor innan jag ger mig ner till Ystad. Det lär bli en sen kväll.

Hittills har vi plockat tre tomater. Ytterligare två kan vara klara i kväll. När jag kommer upp om en vecka lär de vara i full gång.

Dillen som växte under Zuchinin fick ingå i dagens lunch.

Snabbgravad grillad lax (6 portioner) ur tidningen Land

ca 1 kg benfri laxfilé, gärna mittbiten

1,5 msk salt

3 msk socker (detta kommer jag att minska ner)

0,5 dl valfria hackade örter + örter till garnering

1. Placera laxen med skinnsidan neråt på ett fat. Blanda salt, socker och finhackade örter. Strö blandningen över laxen och gnugga in. Svep in fatet i plastfilm eller plastpåse och låt allt vila i kylen i ca 3 timmar.

2. Ta laxen ur påsen. Låt vila i rumstemperatur i ca 30 minuter. Om du grillar laxen så grilla över fin glödbädd med skinnsidan nedåt tills du har en innertemperatur på 55 grader. Tillagar du laxen i ugn så baka laxen i 150 grader tills den har 55 grader i innertemperatur. Lägg laxen på ett uppläggningsfat, toppa med grovhackade örter och servera den gärna med örtmajonnäs och coleslaw.

Superenkelt och nyttigt!

IMG_7329