Tusenkonstnär – ambassadör (82)

102010

        tusenkonstnär? Redigera inlägg

2010-09-10 kl 16:25 av Annika AndebarkGilla3 kommentarerTaggad annika andebark, ekonomi38 visningar

Möte med revisorn. Diskussioner om hur jag skall göra för att föra över fastigheten från den enskilda firman till Teraxacum AB.

Även om jag är positiv som person – så är jag i vissa hänseenden försiktig och pessimistisk. Därför började jag med enskild firma. Försökte sätta av i periodiseringsfonder och expansionsfonder för att våga anställa, köpa fastighet… alltid har jag trott att det kommer bli negativa resultat när jag satsar.

Och nu finns det plötsligt sparade vinster.

Att flytta över fastigheten leder till stämpelskatt, kapitalvinstskatt och skatt i näringsverksamheten. Dessutom kommer kostnaderna för att bygga om bli betydligt högre än den värdeökning som fastigheten beräknas få – allt för att fastigheten inte ligger på en flott adress.

Det är verkligen inte lätt att vara företagare. Förutom kunskap inom kärnområdet behöver du kunskaper inom; ekonomi, marknadsföring, ledarskap, skatter, affärsjuridik, personalregler, sociala medier – ja, och så bra koll på omvärlden.

Vem var det som talade om 30 timmars arbetsvecka?

Kommentarer

  • Precis, det är inte lätt att vara företagare och vilken fantastisk kompetens och framförallt driv i alla som ändå vill och vågar företagande! Bra sammansfattning. Ann-Christin L Frickner
    2010-09-11 kl 12:50          Gilla       Sluta gilla
  • avatar     Monica Reer
    jadu.. 30 timmars vecka..känns som ett skämt.
    2010-09-11 kl 20:10          Gilla       Sluta gilla
  • Ibland får vi slå oss på bröstet och inse hur kompetenta vi är