Målbilder ambassadör (85)

Borde kanske tänka mig för vad jag skriver Redigera inlägg

2010-09-17 kl 17:18 av Annika AndebarkGilla5 kommentarerTaggad annika andebark, målbilder, vånda46 visningar

Här på bloggen skriver jag av mig som företagare. Ofta utan så mycket eftertanke. Jag vill dela med mig av företagarens våndor och tankar. Därigenom hoppas jag kunna ge andra en inblick i företagandet som jag själv saknade när jag funderade på att starta företag.

I dag ringde en av de biträdande juristerna som skall börja till våren. Jag anade en djup oro för att jag skulle backa, för att jag inte skulle våga satsa på min vision, för att anställningen var hotad.

Därför vill jag bara vara tydlig – min vånda innebär inte att jag kommer att ge upp. Jag har bestämt mig för att satsa på att förverkliga min vision. Om jag inte gör det skulle jag antagligen sitta i gungstolen och ångra mig – fundera på hur det skulle ha gått.

Som person är jag nyfiken – och jag bara måste se om det går att göra det som för några år sedan tycktes helt omöjligt! (Fniss… jag har lyckats med det omöjliga förr och gillar att tänja gränserna… skapa en företagsmässa på 1,5 månad, få avslag på ett undersökningstillstånd trots en lagstiftning som nästan gör det omöjligt, starta en advokatbyrå i en by med mindre än 1000 invånare, bli advokat trots att jag inte lyckades få någon anställning som biträdande jurist på Österlen. Hm… när jag läser det ser det ut som om jag har världens bästa självförtroende…)

Många i min omgivning anser att jag arbetar för mycket – men jag har gett det här några år. I februari och mars börjar de biträdande juristerna. Då har vi ett nytt företag – och jag är (även om det inte alltid låter så) övertygad om att det kommer att gå bra!

På vägen har jag satt tydliga målbilder;

1. Julbord i det nyrenoverade köket med personalen

2. Påskmingel långfredag då vi alla jurister skall vara igång och vi kan presentera ett nytt företag

3. Internationellt juristmingel i Hammenhög för att presentera Teraxacum

Så… sitter kvar på kontoret – fredag kväll 🙁

Det har varit en intensiv vecka där oväntade saker dykt upp och jag inte kunnat hålla utlovade tidsfrister. Så – det är bara att bita i det sura äpplet och ha målbilden klar!

 

Kommentarer

 • Åh, så trist att jag har min verksamhet så långt från dig! Varför..? jo jag ser en härlig Cateringkund…mat med på alla dina mysiga mingel…lycka till Annika! kram / Eva i Burs
  2010-09-18 kl 20:47          Gilla       Sluta gilla
 • Mmm 😉 Får beställa hos Hammenhögs kvinnliga företagare i stället 😉
  2010-09-19 kl 14:01          Gilla       Sluta gilla         Ta bort
 • Bloggen är ju ett sätt att skapa ord av sina funderingar och våndor, lyckliga stunder och mindre lyckliga. Jag kan nog ibland låta väldigt negativ i mitt skrivande då jag ofta tar upp det som inte är bra i vår bransch, men samtidigt så vill jag ju skapa en dialog för att få ett bättre företagsklimat. Det betyder inte att jag går omkring och är arg jämt, jag skriver av mig istället. PS: Man kan ta med sig personalen på julbord till Skivarp, lunch & kväll!
  2010-09-20 kl 12:43          Gilla       Sluta gilla
 • Detta är väl ett utmärkt forum för företagare att ösa av sig?! Jag är så glad att jag är här o har träffat så många härliga drivna kvinnliga företagare! O jag tror visst att du lyckas med alla dina mål! Helt enkelt för att du är du! =) Keep up the good work! =)
  2010-09-20 kl 21:58          Gilla       Sluta gilla
 • Håller helt med Jeanette… är nog mer positiv när man pratar med mig än jag är här 🙂

Erfarenhet

Ja, tänk om jag hade läst igenom och reflekterat över vad jag skrev.

Att vara företagare är verkligen inte lätt!