Inspiration – ambassadör (102)

Inspiration! Redigera inlägg

Igår höll jag två ambassadörs föredrag på Kunskapsskolan i Ystad. På Högstadiet ligger alla vägar öppna och jag tyckte det var viktigt att synliggöra att allt inte handlar om anställningar.

Det var roligt att se och höra att det finns ungdomar som funderar på att bli företagare. När jag frågade vad de tänkte på när de fick höra ordet företagare kom det ord som; frihet, fakturera, mycket jobb, bestämma själv.

Jag uppmanade ungdomarna att ta reda på sin dröm och börja förverkliga den redan nu. Leta upp det de älskar och göra och smyga igång ett företag bredvid studierna.

Efteråt kom det fram fyra ungdomar som var verkligt intresserade och frågade hur de skulle gå tillväga. Jag rekommenderade almis hemsida – men jag undrar om det kanske finns något bättre. På vissa gymnasielinjer kan man starta UF-företag – men om man inte har turen att gå på en sådan skola då?

Tänk om det kunde finnas någon ”starta företag vägledare” på skolorna precis som det finns studievägledare…

Till er som var på föredraget – stort Lycka till! När ni väl målat upp er målbild vet jag att ni kommer att lyckas om ni verkligen vill nå mål och är uthålliga!