De orädda når framgång – ambassadör (104)

De orädda når framgång Redigera inlägg

är rubriken på en recenssion av Ingrid Tollgerdt-Anderssons bok 11 nycklar till framgång.

Artikeln skall jag läsa på tåget till Stockholm i morgon – och boken finns på julens önskelista.

Rubriken väcker tankar.

I går presenterade jag embryot till mina affärsplaner på VäxthusBjäre i Båstad. Reaktionerna från panelen var mycket positiva.

Middagens diskussioner fick mig att inse att det är tid att starta mottagningskontoret i Hyllie också. Det är väldigt mycket pirr i magen. Ännu är inte ombyggnaden av kontoret i Hammenhög klar. Ännu har inte mer än en biträdande jurist börjat.

Men de fyra jurister som kan börja hos mig under våren brinner alla för sin uppgift. Tre av dem kommer att få starta kontor som kan bli deras egna en dag. Den fjärde är snart advokat och vi skickar redan ärenden till honom som han kan fortsätta att arbeta med när han börjar hos oss i februari.

Advokatsamfundet har ser åldersstrukturen och den framtida bristen på advokater som arbetar med humanjuridik som ett stort problem.

Dagligen tackar vi nej till flera ärenden. Redan är vi fullbokade en bra bit in i januari.

Ändå känns det våghalsigt.

Rubriken på recenssionen är nog den där sista sparken jag behöver för att verkligen våga.

”De orädda når framgång” – rädd är jag… men när jag resonerar kan jag inte se annat än att det är rätt tid att satsa. Min nya målsättning är att inom ett år ha startat mottagningskontor i Malmö, Lund och Kristianstads domsaga! Framtiden lär utvisa om det var modigt eller dumdristigt! Håll tummarna för att det inte är ett dumdristigt beslut!

Kommentarer

  • Jag håller båda tummarna! Dig kommer vi höra mycket om i framtiden, har sällan stött på (även om vi aldrig träffats hittils) någon med så klar målsättning som du har!
    2010-11-18 kl 23:32          Gilla       Sluta gilla
  • avatar     Anonymous
    Fantastiskt! Till skillnad från Jeanette har jag mött många kvinnor (och män) med liknande målfokusering OCH DET ÄR LIKA INSPIRERANDE varje gång! Kör så det ryker, rädsla är en sund känsla som de allra flesta känner någon gång. Ann-Christin l Frickner
    2010-11-19 kl 14:54          Gilla       Sluta gilla
  • TACK! Just nu är jag i den där tveka fasen där jag väger alla för och emot. Samtidigt vet jag längts därinne att jag kommer att följa planen jag la i Båstad. I helgen har jag träffat en advokat och en jurist i Stockholm för att så frö för en kontorsetablering även i huvudstaden. Allt tar sin tid.