Julstämning – ambassadör (112)

Julstämning Redigera inlägg

2010-12-23 kl 12:43 av Annika AndebarkGilla1 kommentarTaggad annika andebark, tankar36 visningar

Snön yr. Domherrarna söker sig till husen. Mina syskon ringer förtvivlat från storstaden. Enligt snöröjarna är det inte att rekommendara att ge sig ut på vägarna i personbil.

Ibland blir det inte som man tänkt sig! Föräldrarnas kylskåp är proppfullt av mat för att livnära hela släkten under dagarna tre (fast ärligt talat ser det ut att räcka åtminstone en månad).

Funderar över mina egna reaktioner.

Tidigare hade jag blivit irriterad – haft svårt att acceptera.

Det senaste årets ombyggnation har förändrat mitt synsätt. Det har varit så många beslut i sista minuten. Ändrade planer. Idag har jag nog lättare att ta ett steg utanför. Analysera situationen – välja mina strider. Vad kan jag påverka? Hur gör vi det bästa av situationen?

Som någon sagt :” Det är inte hur man har det – utan hur man tar det”.

Det går nästan att hitta något positivt i alla händelser. Om inte annat så kan man lära sig något av situationen. Kanske är det just den lärdomen och erfarenheten som gör att du kan undvika ännu större misstag i framtiden.

När jag tittar tillbaka så kan jag konstatera att det varit så. Det har funnits situationer när jag förbannat mitt agerande – men sett i ett större perspektiv är det just dessa händelser som utvecklat mig – som har gett mig just de erfarenheter som betytt mest. De där händelserna som verkligen engagerat – som jagat bort min nattsömn.

Oj, nu blev det djupt – men så här inför det nya året är det många tankar kring året som gått. Vad har jag lärt mig? Vad kan jag göra bättre? Vad vill jag utveckla 2011? Och med snön yrande utanför knuten är det som om livet stannar upp och tankarna får fritt spelrum!

Önskar er alla en riktigt fridfull jul!