Självkänsla

20140803-080612-29172472.jpg
Bredvid mig sover min älskade ljudlöst. På Facebook läser jag inlägg och artiklar som berör.

Mitt gamla liv var så mycket yta, smink, manikyr, kostymer, fixa håret, dricka alkohol – för utan anledning kan man inte säga nej tack.

Vi köper konsumtionsindustrins argument om vad vi behöver för att vara lyckliga. Och genom vårt eget agerande bidrar vi till normen. Den som inte dricker alkohol, den som inte följer modets nycker, den som inte upplever en massa – den är tråkig, märklig, udda.

Googla Molly Sanden och ta del av hennes mod! Jag säger bara wow!

Hon berättar om hur skivbolagsindustrin styrde henne, hur omgivningen fick hennes självförtroende att rasa. Nu har hon bestämt sig för att gå sin egen väg.

Jag läser ett inlägg från en tjej som varit nykter alkoholist i 10 år.

Äntligen börjar det bli inne att vara sig själv – eller 100% sig själv – som Charlotte Rudenstam uttrycker det.

20140803-081505-29705833.jpg
Michail Neill uttrycker det så bra i boken ”Inifrån och ut”. Alla är vi perfekta. När vi går vilse behöver vi bara lugn för att hitta tillbaka till vår Fabriksinställning.

Än en gång – stort tack för boken – Tomas Lydahl – den förändrade mitt liv! (Länkar kommer vid tillfälle – fram till dess får du själv googla.)

20140803-081745-29865909.jpg
Över en lunch pratade jag kärlek med Charlotte Rudenstam. Socialdemokraterna i Malmö anser att nakenhet och sex är något fult – något som inte får förekomma på barnens gård.

Hur är de funtade?

Sex – med bådas medgivande – är ju det mest grundläggande. Utan sex skulle mänskligheten dö ut.

Hela historien blir absurd. Brottning är ok, dricka alkohol i Almedalen är ok – men en drogfri festival som handlar om kärlek och gränssättning är något fult, något som inte får komma ut, något man inte får prata om.

Samhället kräver av oss att vi ska ha den där ytan, att vi ska bidra till konsumtionen, bidra till miljöförstöringen.

I vårt ungdomsgäng fanns det en modig tjej som inte drack alkohol över huvud taget. Hon ansågs märklig – senare på kvällen blev hon ofta lite utanför. Hon var och är supertrevlig men hennes ställningstagande gjorde henne ”tråkig” i de festandes skara.

Är Kärleken farlig?

Får den oss att klara oss utan smink, alkohol, prylar? Måste den modige tryckas ner av den som behöver dölja sin egen feghet.

Kärleken gör skillnaden i mitt liv. Vi skalar av vårt liv – är lyckliga med varandra. Plötsligt vill vi inte ha alla de där upplevelserna. Vi är lyckliga bara vi får vara med varandra. Promenera nära, i en rörelse, i samma takt. Fylla munnen med björnbär från snåren, samtala eller bara vara i tystnad.

Ligga nära och lyssna på musik.

Enkelt, äkta, nära.