Yoga – dag 5

Alldeles för tidigt vaknar jag. Idag är det öppet på skatteverket. Jag ska dit och lämna deklarationsblanketter för bolagen som är försatta i konkurs. Men innan dess ska jag ringa och boka en läkartid. Och så ska jag ringa Länsförsäkringar.

Innan jag cyklar ner till Yogan hinner jag läsa några sidor i Michael Neills bok – Livet inifrån och ut.

Det är verkligen ett nytt sätt att tänka.

Han beskriver tre grundprinciper: Sinnet, Medvetandet och Tanken (Tomas Lydahl har en väldigt bra beskrivning av detta. Själv har jag ännu svårt att sätta ord på det.)

Allt jag tidigare hört har handlat om utifrån och in i olika varianter. En variant är den att det inte är så mycket vad som händer som påverkar oss utan hur vi hanterar det som händer oss.

Inifrån och ut är en total omvändning. För att citera Michael Neill;

”Var upplevelse av livet skapas inifrån och ut via de tre principerna Sinne, Medvetande och Tanke. Vi lever i känslan av våra tankar, inte i känslan av världen utanför oss.”

Tomas Lydahl har intervjuat Michael Neill – kanske kan den intervjun skapa klarhet. Själv ska jag läsa ut boken – sakta – innan jag lyssnar på programmet.

Tankarna flyger i mitt huvud. Fokus är svårt att hitta. Andningen blir ytlig – övningarna går snabbt, snabbt. Jag hinner två rundor i ett nafs. Kroppen känns stark och smidig – men det viktigaste av allt saknas – fokus!

Ann talar om den åttafaldiga vägen. Det är mycket i den första delen som jag har att arbeta med.

Efter passet diskuterar jag mina tankar med Teresa (Anns assistent). På hennes sida har hon förklarat vägen lite utförligare.

Lärdom: gå direkt till yogan så att inga tankar hinner så frö i hjärnan.

Att jobba vidare med:

*icke-våld (gillar Regina Lunds uttryck ”Jag är en konfliktfri zon”)

*sanning (att lyssna inåt på sig själv)

*att inte stjäla (innebär även att inte vara avundsjuk, inte jämföra sig med någon annan)

*leva måttfullt, hitta balans i livet

*att leva i icke-bundenhet till det materiella (lära sig att skilja på begär och behov)

Även om jag inte lyckades hitta fokus idag så är jag tacksam för den här veckan. I måndags kunde jag inte ens hitta min andning. Nu kommer jag på mig själv flera gånger om dagen med att stanna upp – hålla in magen, hitta rotstöd – och bara andas. Yogamatta är införskaffad och jag har tänkt byta ut morgonpromenaden och kvällsitupsen mot ett yogapass (de dagar jag inte har någon annan träning).

För ett år sedan var min kropp fullständigt nedkörd av konflikter, stress och infektioner. Knä och rygg värkte så att jag till slut inte vågade springa. Utan löpning – ännu svårare att hitta lugnet.

Yogan har blivit en nystart! Tack Ann Arnesson och Merethe på Mpiyo i Ystad! Jag kommer garanterat tillbaka!

4 svar på ”Yoga – dag 5”

 1. kram på dig andebark! Du skriver verkligen en jättebra blogg. En polare till mig länkade den via facebook för ett tag sedan och nu följer jag din blogg varje dag efter jobbet. Kan lixom inte låta bli 🙂 Du uttrycker dig på ett väldigt unikt sätt.

  Fortsätt skriva! Kram <3

  /Lina

  1. Åh – stort tack!!!!

   Dina ord stärker oerhört mycket! Bloggen har främst varit som min egen anteckningsbok – inte skriven för läsaren. Igår – innan jag hade läst ditt inlägg – bestämde jag mig för att börja samla mina erfarenheter och tankar till en bok. Din kommentar var verkligen en jättekick. Kanske är jag redo att börja skriva för läsaren!

   Stor kram tillbaka!

 2. Den boken är så otroligt bra och givande. Har förändrat mycket för mig och många i min närhet. Filosofin i den är så otroligt befriande att livet sannerligen öppnar upp sig på nya vis. Läst om den flera gånger.
  Stor kram

  1. Ja, den är verkligen bra.

   Jag ger den tid att landa. Läser ett kapitel och gör sedan något annat – låter tankarna komma. Den blir ett paradigmskifte!

   🙂

Kommentarer är stängda.