Kontrollplan – ambassadör (105)

beslut om kontrollplan Redigera inlägg

Trots min juristexamen känner jag en viss uppgivenhet när jag får brevet från Simrishamns kommun;

”Ombyggnaden kräver att brandskydd ses över i ett brandskyddsdokument som ska följas och verifieras innan anläggningen tas i bruk. Enligt Boverkets byggregler så förlänger man, i och med ombyggnaden, livslängden för byggnaden genom ex.vis stambyte påförs nya gällande regler vid ombyggnaden. Tillgängligheten är således inte tillgodosedd, finns en toalett för allmänheten (kunder) ska minst en toalett vara handikappanpassad enligt dagens krav. Nya ritningar som visar att tillgängligheten är tillgodosedd ska redovisas och följas. Enligt uppgift ska det inte innas miljöfarliga ämnen vid ombyggnationen (rivning). … Avgift (kommerpå separat faktura) … summa 1 800 kr”

Tänk om jag istället hade fått ett brev:”Ett stort grattis till att du lyckats förvandla en fastighet i Hammenhög till en kreativ mötesplats som möjliggör nyanställningar och bidrar till att byn lever upp. Vi inom Simrishamns kommun är glada för att du tagit hänsyn till personalens välbefinnande genom att spendera flera hundratusentals kronor i en ventilationsanläggning enligt våra önskemål, gör ett fantastiskt kök med möjlighet att få solljus under fikapauser. Vi är inom Simrishamns kommun glada för att du väljer att bidra till att skapa fler arbetstillfällen genom att anlita lokala entreprenörer och anställa personer. När det gäller handikappanpassning har vi talat med den kvalitetsansvarige om detta.”

Finns det verkligen krav på att vi skall ha toalett för allmänheten (klienter)?

Hm… förlåt… borde kanske inte skrivet det här i affekt. Fakturorna strömmar in och jag tycker att jag gör något bra när jag väljer att satsa i Hammenhög.

Kommentarer

  • Förstår dig så väl!!!!! Ibland känns det som om man blir motarbetad när det enda man vill är att skapa möjligheter! Du gör något fantastiskt och inställning är allt! Din inställning och ditt stöd är det som spelar roll! Jag har full tillit till dig! Du är ofantligt ambitiös, det ger resultat! =) Ta hand om dig o svär lite över kommunen, var tacksam att du inte jobbar där o fortsätt drömma! =)
    2010-11-22 kl 22:26          Gilla       Sluta gilla
  • Hej Annika, Har haft datorhaveri och läser ikapp nu. Här alltså kommentarer på två av dina senaste inlägg: Ombyggnaden – känner så väl igen jargongen från kommunen. Låt dig inte nedslås, för tjänstemännen gömmer sig bakom den pga sin egen osäkerhet. De tar alltid till maxkraven för att hålla ryggen fri, det är därför det är så viktigt med en bra kvalitetsansvarig och att du själv är insatt i byggnation. Kostnaden kan du kapa genom att helt enkelt inte ha kundmottagning på kontoret 🙂 Ditt förra inlägg fick jag en tanke kring – fantastiskt att du har ett så bra fokus på uppgiften, och min enda kommentar är att det brukar vara mycket bra att etablera och expandera under lågkonjunktur under förutsättning att man kan finansiera det. Blir oftast billigare och bättre gjort pga att efterfrågan i samhället på byggtjänster etc brukar vara lägre då.