Hållbar framtid

Så vaknar jag så där tidigt igen och kan inte låta bli att ligga och scrolla på Facebook. Många av artiklarna och inläggen har anknytning till miljöfrågor. Jag delar med förhoppning om att andra ska få upp ögonen för att vi alla måste förändra vår livsstil.

Sakta börjar jag känna en tacksamhet för att det gick som det gick. Det gav mig tid att stanna upp och sätta mig in i saker som jag inte skulle ha brytt mig om annars.

Den här veckan har två viktiga pusselbitar fallit på plats.

1) Boken ”Inifrån och ut” (se tidigare inlägg)

2) Yogan

Dottern frågade vad jag gör hela dagarna.

Tja, vad gör jag?

Tider hos massör och psykolog tar en del tid. Omläggningen av livsstil tar väldigt mycket tid. Just nu håller jag på att lära mig att cykla effektivt. Att cykla med 21 växlar är ett helt annat sätt. Det går snabbare och jag hittar en ny cykelglädje – ungefär som att vara tio år på nytt. Hos min älskade tar odlingarna mycket av min tid. När jag är i Ystad tillbringar jag flera timmar dagligen på biblioteket. Dels är deras datorer så förbannat sega. Dels försjunker jag i tidskrifter och böcker – läser av lust och inte för att jag måste. Det blir vad det blir – det som känns rätt i stunden.

 Att åka kollektivt tar också mer tid än att köra bil.

Samtidigt så får jag loss mer tid genom att slippa finansiera bilkostnad, dator, bredbandsuppkoppling, mat etc. etc. Det är ett nytt sätt att se på tillvaron – och det tar tid att pröva nya förhållningssätt.

Fler behöver engagera sig i miljö – därför blev jag så glad när jag via en artikel i Ystads allehanda hittade följande sida om Hållbar mobilitet i Skåne.

En sak som gjorde mig ännu gladare var Linas kommentar på gårdagens blogginlägg. Än en gång stort tack! Jag läste inte den förrän jag kom hem från morgonens yoga och strandpromenad. En del av promenadtankarna handlade om en bokidé. Ja, jag vet – jag ska inte ha en enda idé, inte ett enda projekt.

Bloggen är mina texter och anteckningar som jag skriver för mig själv. Efter yogan handlade mina tankar om att hjälpa andra genom att dela med mig av mina tankar och erfarenheter i en bok. Den skulle handla om

1. Kärlek

2. Hälsa

3. Tankar

4. Konfliktfri zon

5. Långsiktig hållbarhet

6. Växande

7. Ha kul

När jag läste Linas kommentar gav det mig en ”kick”. Varför inte börja skriva så försiktigt – inte som ett projekt – utan för min egen skull, ytterligare en hjälp att fokusera på det positiva.

I början av september ska jag delta i Susanna Alakoskis skrivarkurs i Ystad. Varför inte låta det här bli mitt projekt på skrivarkursen?