Augusti

IMG_8069Så länge jag kan minnas har jag älskat doften av skörd. Den mogna rapsdoften som känns som om den klibbar fast i den varma asfalten innan den ska tröskas. Kornet, veten som luktar färdig. För att inte tala om smaken av nyskördad spannmål.

Broder har sparat en vagn av vete till hönsen. Min älskade och jag kan fortsätta klättra upp för stegen och köra händerna i berget av kärnor för att sedan låta dem rinna mellan fingrarna – spara några stycken och stoppa i munnen.

I växthuset växer det så det knakar. Sedan jag kom upp har jag nästan rensat en rullebör ogräs till hönsen om dagen. Det märks verkligen när jag matar dem med grönt – äggulorna blir alldeles mörkgula.

De senaste dagarna har jag inte hunnit skörda ordentligt i växthuset. Förhoppningsvis får jag hjälp av mina kusinbarn i eftermiddag!

Tänk, när man har all tid i världen är det de små upplevelserna som blir viktiga. Äta nyplockade björnbär, fånga de små vilda kattungarna. Solen skiner – och det kan bara bli en helt underbar dag!

Det finns bara en sak som jag ogillar med augusti – och det är alla bananflugor. På nätet hittade jag en riktigt bra sida med miljövänliga tips för hur man får bukt med dem. Nu är fälla gillrad!