Expansion – ambassadör (129)

Expansion Redigera inlägg

2011-02-02 kl 08:19 av Annika AndebarkGilla0 kommentarerTaggad annika andebark, expansion, vision85 visningar

Fortfarande är jag omtumlad efter ett fantastiskt möte med advokat Ewa Wressmark. Behöver nypa mig i armen för att inse att jag inte drömmer.

Länge har jag haft en dröm om att skapa ett servicebolag för advokater. Ett bolag som gör det möjligt för anslutna advokater att koncentrera sig just på att vara advokater. Att vara advokat kräver väldigt mycket engagemang. Det handlar om att driva folks tvister – och det är inte bara att gå in och göra. Ofta kräver det att man kan se utanför ramarna. Hitta de där kreativa lösningar som skapar win-win situationer – och helst ska du vara god människokännare för att lägga fram förslagen i precis rätt läge – både för motparten och klienten.

Att förutom detta driva företaget är inte lätt. Ofta stannar man i de akuta. Glömmer – eller har inte utrymme – att höja blicken – se nya lösningar och möjligheter.

Efter som jag startat från noll vet jag hur jobbigt det är.

Just därför ville jag göra det enkelt för andra.

Oräkneliga timmar har jag ägnat dessa idéer. Funderat, värderat olika lösningar. Diskuterat med kompetenta personer inom olika områden. 2009 inledde jag samarbete med en advokat, men insåg att jag saknade grundläggande förutsättningar för samarbete.

Därför drog jag mig tillbaka och utvecklade företaget till nästa nivå. Snart, snart är jag klar med detta.

Visionen fanns där – men jag trodde att den skulle ta tid att förverkliga. Och så plötsligt faller alla bitar på plats.

Ewa Wressmark startade företag något år efter mig. Vi har en gemensam väninna som föreslog att vi skulle ta en lunch så att Ewa kunde få lite tips av mig. Sedan dess har vi följt varandra. Jag har sneglat på hennes närvaro på internet. Imponerats av hennes marknadsföring och deltagande i sociala medier. Det är mycket i hennes arbetsstätt och tankar som överernsstämmer med mitt sätt att jobba.

Gårdagens möte var så överraskande. Det visade sig att det vi tagit fram i våra företag kompletterade varandra. Vi hade båda tagit fram ledord för verksamheten – inte exakt lika – men i andemeningen mycket överensstämmande.

Vi är båda måna om att göra det här grundläggande. Samarbetsformen är inte bestämd – men vi kommer att träffa företrädare för Coompanion tillsammans för att komma överens om vi skall starta en ekonomisk förening eller ett kommanditbolag.

I min vision ska vi inom kort även ha anslutna kontor i Stockholms och Göteborgsområdet. Vi får se om det går lika enkelt som med Ewa.

Vi är tidsoptimister båda två – spännande att se om vi klarar tidplanen – att bilda servicebolaget och öppna kontor i Hyllie om ett år!