Sen kväll – ambassadör (141)

Sen kväll… igen…  Redigera inlägg

Rusar mellan klientmöten, samtal med kollegor, polisförhör, möten med inredare, går igenom post, svarar på frågor, läser och svara på e-post… Det är mer än hektiskt just nu. Att delegera tar tid. Att få ordning på kontoret tar tid. Även om jag avsatt tid på kvällarna för att hinna arbeta med ärendena i lugn och ro så räcker inte tiden.

Inte utan att man funderar över vad man håller på med när man har dåligt samvete för att man inte är på kontoret innan åtta och avsatt kvällen i morgon för att umgås med en väninna jag inte träffat på länge.

Men jag vet att det är under en begränsad tid.

Det finns en ny målbild! Om en månad åker jag till Rom på advokatsamfundets utlandsavdelnings årsmöte. Jag behöver lära mer om internationell privaträtt och jag hoppas knyta intressanta kontakter.

Då skall kontoret vara färdiginrett. Ordning i valv och på all förbrukning. En strukturerad organisation. Alla jurister skall känna sig trygga i sina roller och klara kontoret utan mig.

När jag kommer tillbaka skall jag vara utvilad och taggad att ta itu med alla ärenden. Längta efter att sätta igång med marknadsföring. Ha ork att ta itu med planeringen av öppet hus. Om två månader är det Långfredag!

Då skall vi alla vara på plats och känna oss hemma i våra roller!

Men just nu känns det som ett inferno! Nya platser, nya datorer och programvaror. Återigen har vi växlat upp kontoret flera nivåer.  Vi har verkligen försökt att inte boka in så mycket de här veckorna – medvetna om att det krävs tid i en förändring… men det är inte lätt… alla ärenden är ju behjärtansvärda!

Men vi är redan fler som jobbar på ärendena. Det produceras stämningsansökningar och skrivs yttranden.

Vi vill förändra världen – och då krävs det att vi lägger manken till!