Tillit – ambassadör (153)

Tillit Redigera inlägg

2011-03-10 kl 08:44 av Annika AndebarkGilla1 kommentarTaggad annika andebark, budget, likviditet, visioner50 visningar

När jag möter motgångar brukar jag försöka ta ett steg tillbaka. Analysera situationen med lite fågelperspektiv – se det som i en film. Vad kan det här lära mig? Vad var det jag borde ha tänkt på? Då blir alla motgångar något postivt som hjälper mig att undvika ännu större motgångar i framtiden.

Sedan jag var liten har mitt motto varit livet är en skola.

I veckan har de sista fakturorna för ombyggnationen trillat in. Jag som trodde jag hade koll har plötsligt insett att likviditeten inte räcker. Dessutom har jag kommit på att det behövdes mer investeringar än jag räknat med för att klara nyanställningarna. Skitjobbigt och mycket tankar.

Igår slängde jag iväg ett mail till min bankman. Han kommer i morgon och jag hoppas få reda på vad som behövs.

Det här med budget är inte lätt. Under det senaste året har jag varit i en expansions och förändringsfas där det är svårt att veta hur saker kommer att bli. Då är det svårt att göra budget.

Nu är alla anställda på plats. Och på bara tre veckor har verksamheten verkligen kommit bra igång.

Likviditetsbristen har lärt mig en läxa. Jag måste ha superkoll!!! Nu är det dags för nästa steg. Budgetar och uppföljning med nyckeltal.

Nu har jag varit öppen för nya tankar och idéer under några år. Nu är det dags att sätta ner foten – att göra tydliga planer som begränsar mig. Som sätter ramen för vad vi ska göra.

Sparbanken Syds tillväxtskola kommer nog bli ett bra stöd i detta!