Inspiration i massor – ambassadör (157)

Inspiration i massor!!! Redigera inlägg

När jag steg av tåget i Malmö kl 6.17 i morse var det som företagare. Tillväxtdagarna i Stockholm har verkligen inspirerat och fått mig att ännu tydligare våga sticka ut som företagare. Det var fantastiskt att möta alla ambassadörer. Så mycket energi och inspiration!!!

På vägen hem snurrade så många tankar – och jag hade så mycket jag ville skriva om här på bloggen. Men när jag kom till kontoret var det mer än full fart hela dagen; möten med externa konsulter, enskilda samtal med anställda, uppföljning av uppgifter, genomgång av post (inkl en massa e-post), bouppteckningsförrättning, åtgärdsförslag, fakturor…. och ett härligt samtal med banken. Teraxacums kredit är beviljad – i morgon åker jag till Simrishamn och undertecknar handlingarna.

Förra veckans känsla av att allt höll på att rämna har dock påverkat mig djupt. Nu är det fokus på budgetar och uppföljning. Antagligen kommer jag aldrig våga vara utan kontroll igen! Vi har också vidtagit en hel del besparingar främst i fastighetsbolaget – och skjutit flera investeringar på framtiden. Bl a har vi beslutat att vänta med etableringen i Teckomatorp – vi vågar helt enkelt inte ta på oss några ytterligare ekonomiska åtaganden förrän vi har koll på ekonomin. Vi kommer kunna öppna mottagningskontor i Staffanstorp till betydligt lägre kostnad. Vi har inte gett upp Teckomatorp – men ekonomin tillåter inte några utsvävningar förrän det tillfälliga lånet är återbetalt.

Ekonomi-paniken gett mig en ny fråga att brinna för – införandet av en statlig garanti för lån till kvinnor och landsbygdsföretagare vid expansion. Bakgrunden hittar ni här: http://www.ambassadorer.se/post/reflektion-1#39195.

Att få säkerheterna att räcka är ett stort problem både för landsbygdsföretagare, se länken ovan, och för kvinnor. Ofta driver kvinnor företag inom tjänstesektorn. Även där är det svårt att hitta säkerheter som banken accepterar. En statlig garanti vid expansion skulle antagligen möjliggöra expansion i företagen. Det var mitt mål att jag skulle få möjlighet att beskriva detta för Maud Olofsson i går – men Maud Olofsson tycktes vara mångas idol… därför blev det mest fotograferingar och autografskrivande för hennes del. Istället lyckades jag få några ord med hennes medarbetare. Det är min förhoppning att de lyssnar! Hade det funnits en statlig garanti skulle banken kunnat bevilja krediter för expansion mycket enklare – och då hade vi haft ett advokatkontor i Teckomatorp redan om några veckor….

Som person är jag både envis och uthållig – och jag brukar få som jag vill….

Kommentarer

 • All lycka!!! Envishet är en god egenskap i många fall! 😉 Iaf som företagare!!! Ha en skön helg och varma kramar
  2011-03-17 kl 22:35          Gilla       Sluta gilla
 • avatar     Nina Wahlin
  Det var fint att få möta dig. Önskar dig fortsatt all lycka med det du företar dig. Följer dig med nyfikenhet . Vi är i helt skilda brancher och världar, ändå så spännande att följa din process, ditt driv och din förmåga att formulera dina tankar, visoner och mål. Själv har jag idag haft en Torsdag fylld med klinet möten som terapeut, handledning, PR möte för www.wrasweden.org , Jobbcoaching och ett Doula samtal. En väv som passar mig och som gifter sig gott då alla delar handlar om medvetenhet, insiktsfullhet och individens växande. Kram till dig i Skåneland 🙂
  2011-03-17 kl 22:54          Gilla       Sluta gilla
 • Tack!!! Sitter och njuter av gardinerna på mitt kontor – har lagt bild på Advokatbyrån Annika Andebark ABs gilla-sida på FB. Önskar er också en skön helg!
  2011-03-18 kl 08:09          Gilla       Sluta gilla         Ta bort
 • Härliga Annika så kul att träffa dig – det blir fler gånger…så du vet! All lycka med ditt nya projekt kram Eva i Burs