Fågelkvitter – ambassadör (158)

182011

        Fågelkvitter Redigera inlägg

Dimman låg tung på morgonpromenaden. Fågelkvitter ger ändå en känsla av att våren är på väg!

En promenad för att låta tankarna landa. Det är så mycket som måste göras innan jag åker till Rom på tisdag.

Där på promenaden inser jag att en av de viktigaste sakerna att ta itu med är delegering. Istället för att min posthög är gigantisk när jag kommer tillbaka borde jag se till att det finns åtgärdsförslag i alla ärenden – kanske t o m vissa saker åtgärdats. Just nu är det nog viktigast att jag kan lyckas delegera.

Inser att det nog är nödvändigt att jobba en dag i helgen. Måndagen är fullbokad med ärenden – först en rättegång i Ystads tingsrätt – sedan möte i ett dödsbo där det finns advokater på båda sidorna.

Funderar på mailen som skall besvaras. Ett handlar om Ruben – ett gruppmentorskapsprogram för jurister som jag deltar i (funderar på om jag skulle skriva kvinnliga jurister – men med tanke på föredraget om sterotyper på tillväxtverket väljer jag att avstå). Den grupp jag är med i skall lägga upp programmet på nästa träff. Temat är balans i livet.

Funderar på om jag har balans i livet. När jag startade företaget 2004 skrev jag in i affärsplanen att den viktigaste framgångsfaktorn var att jag mådde bra. Därför skulle jag prioritera vandringar i dagsljus, massage och utvecklande samtal.

Har jag lyckats? Nja – jag jobbar mer än jag hade tänkt – men samtidigt är jag noga med att sätta av öar av tid för återhämtning. Jag har bannlyst människor med negativ energi i mitt liv. Och egentligen är det nog så att jag älskar mina arbetsuppgifter så att det inte är något problem att arbete många timmar i veckan.

De extra dagarna i Rom är sådana öar av tid som jag bokar in regelbundet. Tid för reflektion – distans för att se att jag är på rätt väg. Se till att vi ställer stegen mot rätt vägg innan vi börjar klättra.

Kommentarer

  • Annika – alltid varning för energitjuvar… ha riktigt härliga dagar i Rom … vårhälsn från Eva i Burs