Delegering – ambassadör (159)

Delegering Redigera inlägg

2011-03-19 kl 11:05 av Annika AndebarkGilla3 kommentarerTaggad annika andebark, delegering, stress, våga122 visningar

Med kuddar bakom ryggen, nyinköpt rött te i muggen, massor av kuddar bakom ryggen och datorn i sängen skriver jag ner morgonens tankar.

Dagarna i Stockholm var bra på flera sätt! Först och främst var det fantastiskt att träffa alla dessa inspirerande kvinnor och fylla på energiförrådet. Men en annan viktig bit var insikten om att Advokatbyrån faktiskt klarar sig riktigt bra utan mig. På tisdag åker jag till Rom. Tre dagar avkoppling och tre dagar utbildning och nätverkande. Inför resan funderar jag igenom hur skulle jag kunna delegera ännu tydligare för att undvika de massiva högarna med väntande uppgifter när jag kommer hem.

Reflekterade över livet. Inser så hårt jag slitit de senaste tre åren. Inser att det är dags att jag tar mer än en veckas sammanhängande semester…

I augusti är det tre år sedan jag blev advokat. Under de här åren har jag lärt upp många personer, testat flera olika arbetsmodeller.

Tänker på samtalet i Stockholm med en affärsutvecklare. Jag frågade honom om hans bästa tips när det gäller att bygga företag. Han sa att det bara fanns en väg – att pröva sig fram.

Om det är så har jag verkligen gjort rätt… Jag har prövat många olika vägar, utvärderat, omarbetat och gått vidare… Det finns inte några färdiga lösningar.

När jag tittar tillbaka känns det otroligt att jag orkat genomföra allt på så kort tid… å andra sidan ser jag, när jag läser mina bloggar här på ambassaden, att jag arbetat otroligt hårt. Men jag tror aldrig att jag upplevde det så när jag var mitt i.

Dagarna i Rom känns viktiga. Jag behöver sammanhängande reflektion.

Här och nu – med en klarblå himmel utanför fönstret – bestämmer jag mig för att unna mig en riktig semester i år. 10 dagar tågluff i Europa med dottern och hennes kompisar och sedan 10 dagar ledighet – bara vara – tid på stranden – tid för tankar – tid att ta hand om mitt hem – tid att träna… Just hemmet har varit försummat under de här åren.

Då är en ny målsättning uppsatt. För att klara av att vara ledig i tre veckor krävs det att jag blir ännu bättre på att delegera. Rom är en början. När jag kommer hem får jag utvärdera och se vad jag kunde ha gjort annorlunda.

Att jag verkligen unnar mig en avkopplande semester i sommar tror jag är en framgångsfaktor. Jag inser att kroppen inte håller annars – att risken är att jag hamnar i den fruktade väggen.

Kommentarer

  • Annika så bra att du tänker på detta – jag har ofta tänkt – är det värt detta eller skall jag prova en annan väg…med 2 restauranger, boende och utbildning och en ganska stor cateringverksamhet… reflektion, utvärdering och en bra person att prata med..då kom jag fram till bra beslut. Ha en härlig tur till Rom! Kram Eva i Burs som också ebjuder dig boende i lugn miljö…
    2011-03-19 kl 16:25          Gilla       Sluta gilla
  • Tack Eva för dina tankar! Det känns som att detta är ett viktigt forum för att lyfta fram även de här delarna av företagarndet.
    2011-03-19 kl 17:43          Gilla       Sluta gilla         Ta bort
  • Du har så rätt!!! Skönt att läsa att du känner stolthet över allt du åstakommit!!! Och inser att fritid och kvalitetstid är viktigt! Njut av Rom, fantastisk stad! Kramar Carina