Besiktning – ambassadör (165)

Besiktning Redigera inlägg

2011-04-01 kl 20:48 av Annika AndebarkGilla0 kommentarerTaggad annika andebark, ombyggnation39 visningar

Edstrands, Simris driftsteknik, Set-Åkes el, Jerrys Rör, Keller och Glenns måleri… alla var representerade när Per Håkansson besiktigade fastigheten.

Det finns en del smått som skall fixas till – men i stort är allting bra. Lärde mig en massa om entreprenader idag. Om vi hittar ytterligare fel inom två år är det byggarna som har bevisbördan för att det inte varit fel. Därefter har vi bevisbördan för fel som uppstår i upp till 10 år från färdigställandet.

Fortfarande kan jag se tillbaka på byggtiden med fasa… men det lägger sig efterhand. Det var en extremt jobbig period på alla plan – och fortfarande kan jag inte fatta att jag överlevde. Undrar om någon någonsin kommer att förstå vilket helsike jag hade under hösten. Efterhand som tiden går känns det osannolikt att jag över huvudtaget skulle ha klarat av det.

Efterhand som tiden går känner jag också allt större tacksamhet för att jag anlitade de valda entreprenörerna.

Att bygga om en fastighet samtidigt som verksamheten pågår är inte lätt. Under mina två utbildningsveckor var det en extrem aktivitet i fastigheten. Taket i receptionen byttes bl a under en av dessa veckor. Det lär ha varit väldigt många man på plats då.

Med skräck minns jag när jag kom hem från första utbildningsveckan. Beslut om att riva ytterligare rum som tagits under min utlandsvistelse. Öppet tak, plast, damm och byggnadsarbete i hela receptionen… det var verkligen en mardröm.

Men nu är vi igenom… fortfarande finns det mycket att ordna upp efter bygget… Men vi är på rätt väg.

Vilka milstolpar och målbilder har jag?

Torsdag – möte med Johan och Sophia tillsammans med Anne Looström för att skapa en bra ledningsgrupp och strukturer

Skärtorsdag – presentera nya organisationen för kontoret

Långfredag – öppet hus kl 11-14… så spännande att se om det kommer någon

Sedan… arbetsro!!! Fokus på uppdragen… YES… har längtat efter det… och fokus på att ordna upp allt…

15-30/6… semester och färdigställande av det som skall åtgärdas efter besiktningen

juli – möte mentorring – och allt skall vara klart, alla strukturer lagda, den nya byrån på plats… de nya kontoren förberedda…

Mm… men det är en väg tid med fortsatt mycket jobb…