Växande

IMG_0011

Petter gav mig rådet att strunta i sociala medier, skaffa ett trädgårdsland och börja odla grönsaker. Så rätt han hade!

I början av maj fick jag ett växthus. Dit har jag släpat jordsäckar och singel. Något vidare bra på att odla var jag inte. Granatäpplena visade sig vara sallad. Broccoli och vitkål var så tätt sådda att jag fick plantera om och plantera om och plantera om. Jag har lärt mig massor. Men framförallt hjälpte växthuset mig att bli frisk. Medan jag nöp bort tjyvskott på tomatplantorna gick det inte att tänka på något annat. Det blev min växthusterapi.

I helgen beställde vi äppelträd, päronträd, körsbärsträd och ett valnötsträd på Stenestad Park. Att odla ger livsglädje. Jag längtar redan tills vi kan plocka körsbär. Med en trädgård har du alltid något att se fram emot.

För mig har växande alltid varit viktigt – skapande, utmaningar, utveckling.

Skrivarkurs för Mats Söderlund och Susanna Alakoski