Vår – ambassadör (166)

Vår!!! Redigera inlägg

Träningsjackan åker av på joggingrundan. Det är verkligen vår i luften! Underbart! Vintergäcken är nästan utblommade.

Mina tankar är i gårdagens möte som handlade om ekonomiska rutiner. Jag känner lättnaden av att snart, snart kunna släppa det administrativa ansvaret.

Stannar och pratar med en förälder som har barn på samma skola som mina går. Hon beklagar sig över obehöriga lärare. Jag konstaterar att mina barn klarar sig bra och att jag därför valt att inte engagera mig. Hon tycket det är fel – att jag borde se till allas bästa. Jag håller i och för sig med henne – men vet att om jag engagerar mig i något så gör jag det fullständigt. Dvs jag släpper inte det förrän jag fått till en förändring. Att lägga negativa tankar på något som jag inte gör något för att förändra stjäl min energi i onödan. Det har jag inte råd med. Mina tankar är oftast fullständigt fokuserade på det företag jag håller på att bygga.

Det blir en intressant diskussion där jag förklarar mitt synsätt att inte släppa in en enda negativ tanke. När en negativ tanke dyker upp analyserar jag den. Vill jag göra något åt den eller skall jag släppa den. Om jag väljer att göra något åt den lägger jag omedelbart en strategi och tar det första steget. Om det inte blir en positiv förändring får jag ta ett nytt avgörande – släppa eller en ny handlingsplan.

För några år sedan flydde jag från min verklighet in i en drömvärld. Jag fantiserade om den perfekta arbetsplatsen… eller om man skulle kalla det en målbild. På mina löparrundor flög jag in i denna drömvärld och levde den fullt ut. I vekligheten tog jag små, små steg mot visionen- fantasivärlden – målbilden. De här åren har jag läst massor av böcker om personlig utveckling. Gått i samtal med coacher, mentorer, psykologer. Varit öppen för all information. Valt att behålla eller släppa och utifrån det skapat min egen bild, min egen agenda.

Jag gillar utmaningar. Att förverkliga min vision är en stor utmaning som kan tyckas omöjlig. Att ha tankekontroll är en annan utmaning.

Boken ”Munken som sålde sin Ferrari” har nog varit min ledstjärna i mycket av detta. I samtalet med föräldern insåg jag hur mycket jag förändrats!

Kommentarer

  • Det är en av de få böcker som jag faktiskt vill läsa! Jag har annars valt att inte läsa något under min ”utvecklingsfas” i livet utan lyssna innåt och på andra, vara öppen för olikheter, öka förståelsen och acceptansen. Men den är jag nyfiken på! Nu fick jag dagens spark i häcken att ta tag i det! =)=)=) Visst är drömmar fantastiska och visst kan verkligheten spela en spratt, men kika gärna på Ingrid Tollgerdts inspirerande filmklipp om framgång så förstår man helt plötsligt! Allt är rätt!!!!! Det är de som inte följer strömmen som är de framgångsrika, de ”olydiga” och passionerade! Förändring är bra! Att våga är underbart! Och kanske, kanske gav du den andra föräldern en liiiten tankeställare o väckte henne / honom!!!! Guld värt! Njut av din dag o varma kramar från grannbyn 😉
    2011-04-04 kl 08:16          Gilla       Sluta gilla
  • Tack för påminnelsen om Ingrids film – började se den men blev avbruten! Jag håller med – egen tanketid och reflektion är viktigt… unnar mig det också – men att kunna fylla med litteratur inom de områden man behöver utveckla är inte heller fel! Vore spännande att vid tillfälle träffas och diskutera! Skall du till Vattentornet på måndag?