Balans

IMG_9603

Det fanns en tid när jag for mellan häktena i Skåne. Mer än två timmars bilfärd till Helsingborg för ett förhör, en nutrilett i bilen på vägen för att hinna till nästa häktningsförhandling och sedan långa telefonlistor när jag kom tillbaka till kontoret. Resor till kurser nere i Europa, konstutställningar, konserter, föredrag, resor – en jakt på upplevelser.

Det är en annan tid nu! Några av mina gamla vänner har sagt att jag blivit tråkig.

Ja – jag behöver stilla mig. Nu lyssnar vi på fåglarnas konsert, ser solnedgångens skådespel, njuter av tomater, körsbär och smultron direkt från plantan. Bil har jag inte längre (ja – min ekonomi är körd i botten och jag försöker spara varenda krona för att kunna göra rätt för mig). Alla kostnader är nerskurna till ett minimum – inga abonnemang mer än mobilen med lägsta datatrafiken, inget eget boende, inga inköp. Aldrig mer vill jag in i ekorrhjulet. När jag blir frisk vill jag hinna leva – inte fara runt i en plåtlåda och äta kemikalier.  Det är inte längre de stora upplevelserna utan att jag vill ha tid att uppleva nuet – det lilla.

Balans är ett väldigt bra ord! Det handlar om balans mellan arbete och vila men också att leva hållbart så att naturen kan komma i balans.

Någon sa att det är viktigt att skilja på behov och begär. Egentligen är våra behov små; någonstans att sova, äta oss mätta.

Omständigheterna hjälpte mig att bli en digital nomad. Feng shui har blivit en nödvändighet.