Ett annat sätt att leva

IMG_9469

De senaste dagarnas blogginlägg har föregåtts av ännu en djup svacka. Det som fick upp mig var en bild som jag hittade på FB i morse. Texten löd: ”Oprah Winfrey was fired from her job as a news anchor because they told her she ”Wasn’t fit for television”. And for all you women out there ”Think like a queen. A queen is not afraid to fail. Failure is another stepping stone to greatness.”

Så – jag bestämde mig för att ta fram blocket där jag skrivit ner de insikter som sjukdomen gett mig. Det landade i de här orden;

1. Kärlek

2. Hälsa

3. Tankar

4. Harmoni

5. Balans

6. Växande

7. Glädje

IMG_0024

Det får vara slut på ältandet nu! Det är dags att jag ser till att skapa mitt drömliv!

Jag behöver stänga av allt bruset utifrån, sluta mäta mig med andra, sluta titta tillbaka.

Det här inlägget skriver jag den 22 september klockan 23.09. Under en vecka kommer jag ägna mig åt orden. Texterna från skrivarkursen ligger obearbetade – kanske finns det ett embryo till något riktigt bra – vem vet?

Vad jag vet är att det är en ny tid nu – men jag har ingen aning om vad som väntar!

IMG_0049

(Övning från skrivarkursen)

Böljande, krypande går deras färd

lämnar blott kvar kala nerver

äta och växa det är deras mål

saknar helt tanke på följden

 

Vrak lämnas kvar där de glupska gått fram

Parkeringshus tomma om natten

Kvar som en motorväg för deras färd

ut! Nya äventyr väntar!

 

Fladdrande kan vara jobbigt ibland

var kan hon stanna och vila?

Gurkblomma gul på en stängel så grov

så, den får allt duga

 

Men där – i djungel av fat stora blad

Blommor så stora som nävar

gnistrande blanka tomater i fång

Åh – det är svårast att välja

 

Luften blir lätt när en springa av ljus

öppnas mot helt nya världar

värmen flyr ut, ja då följer hon med

frihet och okända möten

 

Rymden är vid, ja den tycks sakna slut

viktlös och sorglös hon lyfter

längre, längre bort från den larv

som döljer grönska och frukter.

 

Svarta skelett med lungor av grönt

Var kan hon stanna och äta?

Rölleka, ringblomma – vilan blir kort

det okända hotar den lilla

 

Dagen blir mörk och de letar sig fram

slemmiga, bruna och feta

slukar mest allt som de har i sin väg

släktingen är favoriten

 

Sol bryter fram och hon lyfter igen

hittar en trädgård för vila

blommande gräs men monster i plåt

nu kan hon ej mera ila

 

2 svar på ”Ett annat sätt att leva”

  1. Elisabeth Lindqvist skriver:

    Att rusa runt i tillvaron är ingen konst – det svåra är att släppa taget – jag behöver inte vara överallt – och hitta ron i det lilla – att uppskatta att jag kan få grönsaker ur egen täppa, och att laga riktig mat och baka från grunden

  2. När du lägger ut dina texter på FB gör du dem till var mans egendom. Var rädd om ditt skapande, som bara är ditt. Ju mer du lämnar ut, ju sårbarare blir du.

    Du säger att du ska begränsa ditt användande av sociala medier. Ändå ser man dig här varje dag. Inte minst pga de blogginlägg från Ambassadörssidan som du förpublicerat (ett för varje dag). Jag tror att du måste bestämma ditt för antingen eller. Man kan inte ha både och. Inte äta upp kakan och samtidigt ha den kvar.

    Kram
    Ewa

Kommentarer är stängda.