Tid

För en tid sedan fick jag frågan om vad jag gör hela dagarna när jag är sjukskriven.

Ja, vad gör jag egentligen?

Tyvärr är det lätt att hamna i sociala medier. När jag scrollar på FB är det lätt att klicka vidare till intressanta artiklar. Timmarna kan försvinna i roliga klipp, artiklar om hälsa eller feel-good bloggar som ”Att vara någons fru”. Det har varit lite av en flykt från de jobbiga tankar som jagar mig.

Det var en av anledningarna till min digitala detox. Jag vill ta kontrollen över min tid. Vi är många som hamnat i det digitala träsket.

Hur mycket tid försvinner när vi väntar ut reklamen i nyhetsklippet som vi vill se på Aftonbladet? Hur många meningslösa FB-uppdateringar läser vi på en dag? Vad gjorde vi all den här tiden innan  internet?

Jag vet inte när detta internetberoende började för min del – men jag är inte förvånad om det bidrog  till min stress.

Nu håller jag på med min egen avgiftning och försöker hitta en bättre balans. Jag vill inte vara helt utan internet – men jag vill själv styra över hur mycket tid jag lägger där.

På tåget och hos min älskade finns det wi-fi. Men i övrigt ska jag vara sparsam med min internetuppkopplade tid. Ett sätt är att göra som nu – skriva in blogginläggen i ordbehandlingsprogrammet och sedan kopiera in det i WordPress och automatuppdatera. Då frestas jag inte att hela tiden gå in och kolla FB eller läsa bloggar.

Ett svar på ”Tid”

  1. Jag förstår att FB tog mycket tid. Du hade över 1000 ”vänner” på FB och alla dessa inlägg måste ha tagit en enorm tid att läsa.

Kommentarer är stängda.