Tvivel – ambassadör (173)

Tvivel Redigera inlägg

2011-04-14 kl 17:19 av Annika AndebarkGilla4 kommentarerTaggad annika andebark, oro34 visningar

Vissa dagar går det inte att få bort Jante från axeln.

En sådan dag är det idag.

På fem år har vi byggt upp ett fantastiskt kontor i Hammenhög. När jag startade egen juristfirma 2004 fanns det inte i mina vildaste fantasier att jag skulle kunna åstadkomma detta.

Varför inte nöja mig här? Lägga ner drömmen om servicebolaget med anslutna kontor över hela landet?

Tänk så mycket enklare tillvaron skulle vara! Här är det uppbyggt. Snart har vi hittat rutinerna.

Det är inte pengarna som driver mig – det är att ge andra jurister de förutsättningar som jag själv saknade! Att hjälpa! Att effektivisera!

Undrar när detta djävlar anamma kom… Kanske var det när jag läste det där yttrandet till advokatsamfundet att jag var olämplig som advokat. Kanske skulle jag tacka den där kvinnliga advokaten som kunde ha stoppat min väg till advokattiteln. Jag vill ge andra unga jurister det stödet jag själv saknade!

Kanske är det insikten om allt kapital som behövs för att förverkliga visionen som gör att jag backar.

Samtidigt – jag vet att idén är så bra! Vem ska annars förverkliga den? Vi har kommit så långt…

Men så kommer den där Jante igen – vem tror du att du är egentligen…???

Hm… borde nog bara lämna kontoret och se till att komma iväg på ett härligt gympapass ikväll med medryckande musik. Ladda för mötet med revisorn i morgon. Kanske är det oron för bokslutet som får mig att våndas.

Kommentarer

 • Tvivel möter vi alla! Vissa dagar undrar man vad 17 man sysslar med! 😉 Men det där drivet inom oss gör att vi fortsätter, att vi reser oss igen, att vi når våra drömmar! Att vi aldrig ger upp! Jag vet att du kommer fortsätta och du kommer klara det! Tycker absolut du ska spara alla dina inlägg, dina bloggar o allt annat, för om 20 år kommer du sitta på dina drömmars topp o se tillbaka på allt. Nöjd, tacksam o belåten! Det är inte alltid uppförsbacke, men då hade å andra sidan vilken idiot som helst klarat det! ;);) Ta en sak i taget, var tacksam för dina delmål, var stolt över allt du åstadkommit och Go all the way!!!! Varma kramar A Fan
  2011-04-14 kl 19:53          Gilla       Sluta gilla
 • avatar     Monica Reer
  utan tvivel är du inte klok, myntade tage i hasse&tage, och nog är det så! ibland är det dessutom det som får en att kämpa vidare… utan tvivel hade det inte varit lika spännande att göra den där resan så.. u go girl. 😀
  2011-04-15 kl 00:20          Gilla       Sluta gilla
 • avatar     Barbara Brass
  Skicka din jante till mej. Jag för krig mot alla jantar. Men både du och jag vet att det går över. Jag vet att du vet att DU KAN! Mod till dej
  2011-04-15 kl 10:38          Gilla       Sluta gilla
 • Tack för allt stöd!!! Måste säga att detta är det absolut bästa med att vara ambassadör! Ni anar inte hur mycket stödet från andra entreprenörer betytt under det här året!!! Jo, jag ska kämpa vidare! Fördelen med tvivel är att man hårdgranskar sig själv och verksamheten. Har insett att jag måste sträva efter att komma ner i normal arbetstid. Har legat på alldeles för många arbetstimmar så länge att jag får dåligt samvete om jag inte jobbar alltid.