Digital detox

Min digitala detox har gått så där. Det är svårt att låta bli att kolla mobilen när FB markerar att det kommit in nya saker. För en vecka sedan bidrog jag till Karin Tydéns rensning genom att stänga av mobildata. Det hjälper mig att göra huset i Ystad till en lugnare plats.

Ändå har jag inte lyckats hitta fokus till att skriva en enda rad.

Det är som att bloggande är den skrivform som funkar för mig just nu – oavsett alla de tips jag fick på skrivarkursen i litterär gestaltning.

I söndags låg jag kvar i sängen och skrev några blogginlägg. Ewa Wressmarks ifrågasättande fick mig att vänta med att lägga upp dem.

Varför bloggar jag?

1) Jag mår bra av att skriva.

2) Jag tycker om att dela med mig av mina tankar och den respons som jag får.

3) Många har skrivit att mina inlägg är läsvärda och att det jag skriver väcker tankar. Genom bloggandet – både nu och tidigare – vill jag hjälpa andra genom mina erfarenheter.

 

4) De gamla ambassadörsinläggen ger mig perspektiv på livet när jag läser dem mot mina nyvunna erfarenheter. Och det är många som skrivit direkt till mig att de uppskattar kombinationen. Var och en väljer ju själv vad den ska läsa.

Att skriva inläggen i förväg, läsa igenom och sedan lägga upp dem får jag utrymme för eftertanke. Det hjälper mig att inte vara för impulsiv och inte slösa med orden.

Så håll tillgodo!