Effektivitet – ambassadör (197)

Effektivitet Redigera inlägg

2011-05-20 kl 08:58 av Annika AndebarkGilla3 kommentarerTaggad annika andebark, fokus, nätdisciplin82 visningar

På morgonpromenaden är det många tankar om effektivitet. Jag har insett att sociala medier, mailen och allt det där distraherar mig ibland. En minut över och jag slinker in. Nästan längtar efter att någon besvarat ett inlägg, kommenterat vad jag skrivit, skickat något mail.

Hm – påminner mig om uppdelningen av uppgifter i de sju goda vanorna. E-posten är ofta brådskande men inte så viktigt.

Idag ska jag försöka hålla mig i rutan uppe till höger; inte brådskande – men viktigt! Först ska jag ta tag i några stora ärenden som ännu inte är akuta (men de kan bli de om jag inte tar tag i dem) – sedan ska jag uppdatera tillväxtplanen och få klart budget (hm… kan bli en sen kväll igen…- men nu ska jag bara ha det klart!). Men innan dess – betala anmälningsavgiften till vinterresan (min morot för att orka ge järnet hela hösten) – och boka biljetter till Stockholm i augusti då jag och dottern ska springa midnattsloppet. En morot/piska för att verkligen springa i sommar!

Nu lovar jag mig själv att inte kolla fb, blogg eller mail förrän kl 11.30 🙂

Kommentarer

  • Hej Annika, Intressant, känner så väl igen tankarna om att det är härligt att få respons, att någon delar ens tankar och funderingar. Hoppas du känner tacksamhet över din dag, sänder varma tankar till dig. /Jeanette
    2011-05-20 kl 20:05          Gilla       Sluta gilla
  • Hej Jeanette, Lyckades inte så väl i min intention att hålla mig ifrån sociala medier – men känner mig ändå tacksam över min dag. Har varit en effektiv dag! Önskar dig en skön helg! /a
    2011-05-20 kl 20:13          Gilla       Sluta gilla         Ta bort
  • avatar     Anonymous
    Härliga tankar och intentioner, Annika – visst är det lätt att hamna ”här” (i sociala medier) och ibland märker jag hur jag flyter iväg i nya upptäckter, hittar nya intressanta bloggar (som din t.ex.) och andra spännande sajter som finns i denna värld av möjligheter. Men så balanserar jag upp det med en rejäl promenad eller lite ogräs rensning i trädgården 🙂 Tittar in här igen, intressant att följa dig. Ha en fortsatt solig söndag och en bra början på veckan! /