Visioner – ambassadör (198)

Visioner Redigera inlägg

Så blir det en sen kväll där jag är helt i företaget… sitter och kollar statistik i vårt klienthanteirngsprogram. Funderar på hur rapporterna skulle kunna utvecklas för att snabbt ge oss de svar vi behöver.

De senaste veckorna har mycket handlat om organisation och effektivisering. Ikväll känns det som om de sista bitarna föll på plats. Tillväxtplanen är uppdaterad. Jag har gjort vad jag kan kring budget (men behöver hjälp med att göra en likviditetsbudget). Och hur jag än räknar så kan jag inte se annat än att framtiden är ljus så snart vi tagit oss igenom 2011. Att expandera var tuffare än jag trodde!!! Efter det här året är jag full av beundran för alla företagare som orkar att driva sina projekt iland.

Ska jag vara ärlig så måste jag erkänna att jag ofta bara sätter på autopiloten – vägrar ge efter för min oro… vägrar ta in vad omgivningen säger.

Vad är det för nytta med att oroa sig nu? Bollen är i rullning. Jag har bara att se till att genomföra detta. Om det så innebär att jag sitter på kontoret till kl 2 en fredagsnatt. Men nu har jag gett mig in i det här och jag ska banne mig ta mig igenom!!!

Men samtidigt… det går inte att hålla bort oron… den finns med i allt jag gör… Trots att jag gör mitt bästa på morgonpromenaden att jaga bort den… fokuserar på allt positivt… målar upp målbilder… njuter av nuet… försöker fånga ögonblicket – växterna våren… Ändå – den där förbannade oron förföljer mig… Måtte vi få in tillräckligt många ärenden, måtte klienterna betala… Ett företag är känsligt i en expansion… Försenad handläggningstid vad gäller utbetalning av landsbygdsstöd… banker som inte beviljar limitar… Så skönt det var innan ombyggnaden när jag alltid hade en limit om en 500 kkr liggande… så skönt det var att slippa den där förbannade oron… Bygget blev dyrare än kalkylerat 🙁 … och framförallt blev värderingen betydligt lägre än jag beräknat – det är egentligen den stora boven. Innan ombyggnaden hade jag en värdering på fastigheten på 1 350 kkr. Vi la ca 2 Mkr i fastigheten – men eftersom hyresnivån är så låg i Hammenhög (det finns inte några motsvarande lokaler att hyra…) så värderades fastigheten bara till 2 mkr efter ombyggnaden – dvs 1 350 kkr borta… bankens belåningsvärde är bara 60% på lokaler… trots att fastigheten är byggd för att med väldigt enkla medel kunna göras om till privatbostad. Alltså – belåningsvärde 1,2 mkr på en fastighet som egentligen kostat 3,350 mkr… 2,1 mkr försvann bara pga att pengarna placerats i en näringsfastighet på landsbygden! Inte lätt att få ihop en sådan kalkyl!!!

Ibland funderar jag hur jag tänkte egentligen. Insåg jag inte farorna? Jo, det gjorde jag… men jag är envis – såg möjligheterna och bestämde att jag var beredd att ta risken. Jag gillar utmaningar… Redan nu kan jag nog säga att jag lyckats med det omöjliga. Tänker tillbaka… 2002 blev jag sjukskriven för utmattningsdepression. Då hade hade jag jobbat som företagsrådgivare sedan 1999 och var långt ifrån juridiken… 2004 startade jag företaget. Sett i backspegeln hade jag verkligen inte de bästa förutsättningarna att lyckas. Men min vilja, mitt engagemang och mitt driv har tagit mig hit… nu är det så kort sträcka till målet… Den sträckan jag redan passerat är så lång… så visst katten skall vi klara det här!!!