En ovanlig arbetsplats – ambassadör (201)

En ovanlig arbetsplats Redigera inlägg

Christina Rambergs föredrag har fått mig att se på vår arbetsplats med nya ögon. Y arrangerar ”Halv sex på kontoret”. Första tillfället blir nu i juni (jo, ni kommer kunna följa detta på vår gillasida på FB). Vi är bara fulla av skratt när vi planerar.

E och jag blev verkligen taggade av Tjejknäcken. Inte så konstigt – E vann hela loppet. Själv tog jag ut mig till max – för vi hade ju en intern kamp. Inte en chans att jag kunde hänga med – men det blev min bästa placering någonsin – 6:a.

I samtal inser jag hur olika vi är. Jag är helt inriktad på att försöka nå lösningar. I min värld är det bäst för klienten om man kan lösa tvister i sämja. Det gör att jag har ett lite annorlunda upplägg när jag processar. Särskilt i familjerättsliga tvister är detta framgångsrikt. Johan tänker annorlunda. Han är från början inställd på huvudförhandling och att vinna. Det gör att han går ut mycket tuffare – och vinner! E och Y är också olika. Alla som kommer i kontakt med Y berömmer hennes engagemang och vänlighet och det är som om om klienternas irritation kan rinna av henne. Hon kan möta det mesta med ett skratt. Jag vet inte någon som har en så bra självkänsla som hon. E har en vinnarskalle (annars blir man inte svensk mästare på nio månader). I henne ser jag en vass advokat som inte kommer att ge sig förrän hon vunnit! Sekreterarna är några av de stabilaste och tryggaste människor jag vet. De skapar strukturen och stommen i hela verksamheten.

Trots våra olikheter har vi en fantastisk gemenskap. Vad beror det på? För det första är det nog precis som Christina Ramberg beskrev det. Vi hjälper alla varandra att utvecklas och gläds mer åt de andras framgångar än våra egna. Sedan har vi en gemensam värdegrund. Det är otroligt – men här på byrån har det samlats människor som brinner för miljö och har ett engagemang för djur.

I morse var både Pongo och Bengtsson på kontoret. Luften fylls av skratt när hundarna leker.

Jo, vi har en ovanlig arbetsplats… Om jag skulle berätta hur vi skapade detta på tre månader skulle jag nog inte kunna svara på det. Christina Ramberg sa att det var viktigt att lyfta fram problem och våga prata om dem. Kanske är det hemligheten. Alla har varit med och skapat detta tillsammans. Det fanns inte klart i februari. På vägen har vi haft många problem som vi löst tillsammans.

Men som sagt – om någon frågar hur vi gjorde skulle jag inte kunna svara…