Den goda arbetsplatsen – ambassadör (200)

Den goda arbetsplatsen Redigera inlägg

Den här bloggen har blivit ett substitut för dagboken. Några rader här för att landa i alla intryck!

Dagens lunch med nätverket Hilda i Malmö och föredrag av årets jurist – Christina Ramberg väckte tankar. Det handlade om den goda arbetsplatsen. På den goda arbetsplatsen finns ingen missunnsamhet. Alla hjälps åt att lyfta varandrar, gläds med varandras framgångar.

Motsatsen är den destruktiva arbetsplatsen, där de som är under drar ner en. De som är ovanför i hierarkin trycker ner – rädda om sin egen position. De som är under försöker hålla tillbaka. En Jantementalitet – tro inte att du är något.

På den goda arbetsplatsen hejar man på varandra.

Båda arbetsplatserna är som spiraler. De goda blir bättre och bättre – medan de destruktiva blir sämre och sämre. Det tar lång tid att bygga upp en god stämning i ett företag – men det är väldigt lätt att rasera något som är bra.

Intressanta tankar! Ett tips att tänka på är att våga ta fram och diskutera problem för att undvika att det blir en destruktiv arbetsplats. Christina rådde oss också att snarast byta arbetsplats om vi märkte att vi höll på att bli missunsamma. Den stämningen smittar av sig och är svår att stå emot.

Det var med ett leende jag körde hem. Hos oss får jag dagligen höra av kollegorna att vi verkligen har en fantastisk stämning.

Dagligen har jag något att vara stolt över! Johan vann en fantastisk seger i ett mål idag. Emma vann hela Tjejknäcken i kväll. Caroline och Josefin får så mycket beröm för sitt sätt att vara och bemöta klienter. Det är inte första gången en klient berättar att de valt vår byrå trots att det är långt att köra bara för att de blivit så vänligt bemötta!!!

Det är min förhoppning att vi för alltid skall kunna hålla missunsamheten utanför vår byrå! Ledorden hjälpa, miljö och kvalitet fungerar även här!