Bara-vara-tid – ambassadör (206)

Bara-vara-tid Redigera inlägg

2011-06-02 kl 17:40 av Annika AndebarkGilla0 kommentarerTaggad annika andebark, bara-vara-tid153 visningar

Ofta får jag frågan hur jag orkar. Tempot är och har varit högt ganska länge. (Får nog erkänna att jag själv ställde mig frågan i måndags på kursen om stress). Men jag tror att svaret är att jag unnar mig dagar då jag inte gör någonting (i kombination med energy management). Ok – kanske jag lägger i någon maskin tvätt – tänker lite tankar om företagsutveckling – drar lite ogräs… men det är inte något som finns där som måsten… något som bara blir lustfyllt.

Måndagens kurs fick mig att inse att det var hög tid att ge mig tid för reflektion – så jag bokade av allt den här helgen. Fem dagar att göra absolut ingenting. Resultatet brukar bli att jag får hur mycket gjort som helst – men just för att jag inte behöver göra något och det inte finns några tider att passa – känns det bara som semester och avkoppling.

Att tillbringa tid i trädgården en dag som den här – strålande solsken, varm luft, blommande syrener… ja – det ger mig mer än värsta lyxsemestern. Just det att bara vara här och nu. Ingen tid till resor – bara koppla av. Inga sociala kontakter … bara vara med mig själv – ha tid att lyssna in mina egna tankar.

🙂 idag har jag fått så bra idéer… lagt strategier för tiden fram till den 31 december 2012. Vårens problem har fått mig att tänka nytt. Det är genom motgångarna vi utvecklas!