Semester – ambassadör (213)

Semester Redigera inlägg

2011-06-16 kl 15:34 av Annika AndebarkGilla0 kommentarerTaggad annika andebark, energi, vila125 visningar

Igår var jag på Kunskapsskolans skolavslutning. Rektorns tal inspirerade. Den blomstertid nu kommer fångade sommarkänslan.

Idag har jag egentligen semester – men fortsätter på kontoret ytterligare två dagar. Som den ständiga tidsoptimist jag är har jag lärt mig att lägga in några extra semesterdagar innan jag börjar min semester på riktigt – jag vet att jag ändå aldrig hinner bli klar med alla måsten. Och skulle jag mot förmodan bli klar så skulle jag verkligen njuta av lite extra ledighet.

Som alltid inför semestern blir människor mer förklikningsvilliga – man vill ha slut på konflikten och kunna vara ledig. Så de senaste dagarna har arbetsbördan varit hög.

På söndag åker jag till Spanien – bl a för besök på en spansk advokatbyrå. Förhoppningsvis ska jag även hitta någon spansk domstol eller Notarius Publicus att besöka. Men resten av tiden ska jag bara slappa.

För mig innebär alltid en resa att vända blad. Idag har vi haft möte med byggarna. Under juni kommer de sista anmärkningarna i besiktningen att färdigställas. Det ska bli så skönt. Vi övergår från byggnation till förvaltning. Sophia är med vid mötena. Hon tar över kontakterna nu. Stämningen i rummet blir god med Sophia närvarande. Idag tillåter jag mig att känna de senaste 10 månadernas ackumulerade trötthet. Semestern är nödvändig för att jag ska orka vidare.

Igår implementerade vi vår nya organisation. Samtalen med TV4s journalist har fått mig till att ytterligare stärka vårt fokus på kvalitet. Ur klientens perspektiv är en snabb handläggning och tillgänglighet en del av kvaliteten. Jag har talat med Sophia om att utveckla kundbemötandet. Ärligt talat är jag inte nöjd med mitt arbete det senaste året. Vi har inte kunnat hålla den snabbhet i handläggningen  och den tillgänglighet som jag vill erbjuda. Ärendena har ökat i omfattning alldeles för snabbt. Även om jag under hösten försökte tacka nej fanns det så många som jag inte kunde säga nej till. Att delegera tar dubbelt så långt tid när man gör det. Först senare kommer tidsbesparingen. Och senare – det är nu! Till hösten är det dags att skörda!

Tempot har varit högt länge – och jag känner att jag måste jobba med mig själv för att varva ner. Nu är mitt fokus att vara närvarande i nuet – hitta balans – hög kvalitet. Mitt engagemang ska jag lägga på att bli en ännu bättre advokat inom de områden som jag vill fördjupa mig inom. Marknadsföringen och sociala medier kommer jag att fortsätta med bara för att jag älskar det! Det ger mig så mycket energi.

Nu är jag på väg att lämna en intensiv ombyggnads- och expansionsfas. Under semestern ska jag även försöka ta ledigt från sociala medier (hm… vanebildande…). I juli kommer jag tillbaka som en lugnare advokat med fokus på kärnverksamheten. Vi är ett fantastiskt team! Vi har förutsättningar att lyckas med det omöjliga! Framtiden känns oerhört spännande!

Önskar alla en riktigt skön sommar!