Tidstjuvar – ambassadör (226)

Tidstjuven teknik och tankar Redigera inlägg

2011-08-18 kl 22:16 av Annika AndebarkGilla0 kommentarerTaggad annika andebark, blogg, htc, iphone, teknik84 visningar

Visst – mycket går snabbare med tekniken – men har du tänkt på hur mycket tid tekniken stjäl.

Mobiltelefonbyte från iPhone till HTC. Förvisso har jag fått mycket hjälp med att lägga in kalender osv. Ändå tar det en himla tid. Saker ser inte ut som jag är van vid. I kväll skulle jag se till att bli duktig med säkerhetskopieringen av bilder … men även här försvinner massor av tid.

Tidigare kunde jag ladda upp bilder från iPhonen till olika gillasidor. Här tycks jag bara kunna ladda upp till min sida… och återigen… massor av tid bara försvinner …

Bakåtsträvare? Nej, egentligen inte. Att snabbt kunna lägga upp texter och bilder på nätet passar mig verkligen. Att skriva har alltid varit min passion. Och jag tror att när jag väl blir varm i kläderna kommer den nya tekniken passa mig utmärkt.

Just nu är jag bara lite frustrerad.

Orden finns där och även om tekniken skulle ha fungerat tvekar jag… hur mycket vill jag lämna ut av mig själv. Ibland funderar jag över om jag inte lämnat ut för mycket av mig på den här bloggen. Kanske skall jag hålla mig till att försöka förklara juridiken så att alla förstår. Hålla de där andra tankarna för mig själv…

Här på ambassaden har jag kunnat testa… men snart är det dags att det är lite mer på riktigt… Vilka delar av ”advokaten” vill allmänheten läsa om? Ärenden kommer jag endast skriva om med klienternas tillåtelse. Tankarna finns på att ta fram ett särskilt dokument där klienten häver min tystnadsplikt i de fall jag ser ett intressant område som jag vill beskriva avidentifierat. Det finns många sådana områden.

Ibland funderar jag på om jag i bloggen skall öppna upp kring de frågor som jag själv funderade över när jag läste juridik. Då när jag skulle börja jobba var klädkoden ett jätteproblem. Fortfarande tänker noga igenom klädvalet inför olika möten.

I morgon är det sista semesterdagen… hoppas hinna landa i mina tankar kring bloggen…