Dagens lärdom – ambassadör (229)

Dagens lärdom Redigera inlägg

2011-08-24 kl 21:36 av Annika AndebarkGilla2 kommentarerTaggad annika andebark, spinning167 visningar

… ta med handduk till spinningpasset!

För ovanlighetens skull var jag hemma redan 16.30. Det är ”pröva på vecka” på Friskis och Svettis. Efter en avkopplande stund i solen stack jag ner på vinst och förlust. Tänkte mig väl ett vanligt jympa-pass, core eller afrikansk dans. När jag kom ner såg jag att de även hade spinning. Eftersom jag aldrig testat och det fanns platser över anmälde jag mig. Att testa något nytt förgylller tillvaron – särsklit när det det är något som bara blir.

Oj, oj, oj vad det var jobbigt. Den stora svårighetern var att ställa in rätt belastning. När man stod upp och cyklade blev det skönare rytm med hög belastning… nu efteråt inser jag att det nog blev lite väl tufft… Svetten droppade ner i stora pölar på golvet. Tröjan var totalt genomblöt innan passet var slut.

När jag satt där på cykeln var det inte utan att jag funderade på vad vi människor håller på med. Utanför sken solen. Tänkte på hur underbart det hade varit att cykla längs havet. Istället sitter jag inne i en mörk lokal med tjugo andra svettiga personer. Dörren är öppen ut för att få in den friska kvällsluften. Vi kämpar i fingerade uppförsbackar och låtsas spurta förbi varandra på raksträckor. Det är inte ens så att vår energi tas tillvara. Vi sliter som djur – till vilken nytta då?

För några år sedan kom sonen på den fantastiska idén att man borde ta tillvara den energi som alstras på gymen. Tänk om våra cyklar åtminstone varit kopplade till en generator som omvandlade rörelsen till energi.

De mer erfarna spinnarna hade handdukar med sig som de torkade av sig med. Själv fick jag smyga fram och hämta papper för at ttorka upp pölarna på golvet.

Nåväl – dagens lärdom; ta med handduk till spinningpasset… och se till att avsätta kvällen för att ta det lugnt… måste erkänna att jag är mer trött i kroppen än jag väntat mig,….(voyne, voyne… fasar för morgondagens träningsvärk…)

Kommentarer

  • Det låter som att du verkligen har upplevt spinning. Precis så är det. På mitt gym tillhandahålls handdukar inne i spinningsalen 🙂 Det finns två ”tunnor” med rena handdukar och två för använda. Handdukar används också för att torka av cyklar och golv – mer miljövänligt än pappershanddukarna. Jag gillar den servicen (gäller även i indoor walking-salen och inne på gymavdelningen).
    2011-08-24 kl 21:40          Gilla       Sluta gilla
  • Helt rätt… papper är ju inte bra för miljön…