Kristianstad – ambassadör (230)

Nytt kontor Redigera inlägg

Första dagen på det nya kontoret – och det kändes faktiskt riktigt bra. Dator, skrivare mm är på plats. Under september kommer E arbeta där en dag i veckan. Vi får känna oss fram. Trots att det finns en advokat på kontoret är det viktigt att jag hela tiden kan utöva tillsyn över Es arbete. Advokatsamfundets etiska regler innebär att advokaten tar ansvar för allt arbete som utförs av en biträdande jurist. Vi får helt enkelt pröva oss fram. Kan tillräcklig tillsyn utövas genom internet och telefon eller krävs det att vi träffas minst varannan dag. Vi vet inte än – men lär få svaret under september.

Nu är det mycket som skall göras. Vi planerar bjuda in stadens advokater och domstolspersonal på öppet hus den 7 oktober. Då skall allt vara på plats. Inbjudan bör gå ut inom 14 dagar. Parallellt arbetar vi med att få fram allt material om servicebolaget. På måndag har jag möte med Compaanion för att stämma av mina tankar kring den ekonomiska föreningen.

Det är härligt att A o S tar allt större ansvar för utvecklingen av servicebolaget. Igår jobbade jag enbart med juridik – och jag måste erkänna att det var så otroligt stimulerande att jag bara längtar efter den dagen när jag kan lämna allt det administrativa och ägna mig åt detta fullt ut!

I morgon är det juridikdag igen! Nu är jag på väg att byta kostymen till jeans och smita över till konserten med Thorsten Flinck på garaget. Hm… kan väl höra lite grann i allafall… vill ju helst vara isäng kl 22.12 så att jag är utvilad till i morgon. För hur det än är – jag är en bättre advokat när jag har tagit hand om mig (vilket även innebär att jag sovit ordentligt.)