De första stegen

IMG_2034

Lilleman utforskar världen med alla sinnen. Med händerna pressade mot fönsterrutan försöker han smaka på glaset tills han nästan inte får luft. Med gåvagnen kan han ta sig över golvet så länge det inte är något i vägen. Då går det snabbare att krypa. Till hans stora förtret hinner han sällan krypa in på toaletten innan dörren stängs. Annars är livet ganska ok. Ja, om det inte vore för det där med sömnen – det är så mycket han vill uppleva. Vila känns alldeles onödigt.

Från soffhörnan iakttar jag. Ändrar vagnens riktning när det blir stopp. Värmer burkmat till lunch. Lilleman klarar utforskandet på egenhand. Dagarna passerar i slösurfande och tidningsläsande.

Även jag utforskar nya världar. När min lillasyster hämtar Storebror på dagis följer jag och Lilleman med i bilen. På vägen hem lämnar hon av mig i Malmö på Ashtangayoga Syd. I kväll är fjärde gången den här veckan och vi har upptäckt massor av saker att finjustera. Dessutom har jag fördjupat en del rörelser (vilket innebär att de blivit jobbiga igen).

Precis som lilleman upptäcker världen utforskar jag mig själv genom yogan. Benen är ostadiga och emellanåt tappar vi balansen – men med tålamod har vi båda tagit små, små – men ack så viktiga – steg framåt den här veckan.

Vi har båda börjat en livslång resa! Spännande är bara förnamnet!