Konkursansökan

IMG_2621_2

Var det ett år sedan konkursansökan kom in till tingsrätten?

Det var den 13 februari jag blev inlagd på psykiatriska kliniken. Måndagen den 17 februari fick jag träffa överläkaren och blev erbjuden el-chocksbehandling. Tisdagen den 18 februari lovade min älskade att ta hand om mig så att jag fick möjlighet att förverkliga det jag alltid drömt om – att skriva.

Den 23 februari fick jag permission från sjukhuset över dagen. Inte natten. Sedan tjatade jag till mig ytterligare permission så att vi kunde åka på Sarah Brightmans konsert i Stockholm, som vi bokat sedan länge.

Även Stockholmsdagarna minns jag som en dimma. Iskallt regn piskade oss i ansiktet när jag för sista gången promenerade längs Djurgårdsviken mot Advokatsamfundet. När jag gick in genom porten mindes jag ledarskapsprogrammet 2010. Den öppna spisen fick mig att tänka på de första advokatdagarna 2011. Där vid sofforna hade jag inlett ett samtal med två advokater från Halmstad. De skulle ut och äta och frågade om jag inte ville hänga med. Vi skulle bara vänta på Örjan.

Det blev en trevlig kväll – en av alla de där guldkornen.

För ett år sedan var ärendet mindre trevligt. Eftersom vi ändå var i Stockholm valde jag att själv lämna in begäran om utträde.

Det var nog en av de tyngsta dagarna i mitt liv.