Gränssättning

Regndropparna kändes som spik i mitt ansikte och jag var glad för att jag tagit de tjocka tumvantarna. Idag fungerade inte min inre klocka – sen till psykologen – och nu klämtade bommarna. Det betydde att ankomsttiden flyttades fram från 13.50 till 14.30.

Tåget väntade redan på perrongen, den tysta kupén var folktom. Härligt. Tid för tankar, tid att skriva.

”Det är viktigt att du inte glömmer bort att hela du ska vara med.”

”När jag gör yogan känner jag in – bara är.”

”Då är det viktigt att du är observant på dig själv så att du inte glömmer bort yogan.”

”Sedan behöver jag nog träna på att sätta gränser. Både för mig själv och mot andra. När jag gör något har jag så lätt för att glömma tid och rum.”

”Det är en månad till nästa tid. Vad tror du om att träna på gränssättning och att få in Yogan i vardagen.”

De är viktiga de där stunderna hos psykologen. Min tid delas upp utifrån dessa möten före och efter. Det mesta får vänta tills efter nästa möte.

I väskan ligger två påsar sättlök – gula och röda – och ytterligare några fröpåsar; Luktärtskonfetti, sockermajs och chili. Har insett att jag nog inte kommer kunna göra igång på allt jag vill odla. Är det någon som vill hjälpa till att skörda?