Skrivkurs för Tove Folkesson på Skurups Folkhögskola

IMG_6609

 

När Tove under yogapasset uppmanar oss att skaka så är det som om alla spänningar rinner längs mina armar och droppar från fingrarna. Flödesskrivande och meditationer skapar bilder och orden flödar ur min penna. Det är som att ha hittat hem

IMG_6611 .Så mycket igenkänning! Vi är alla skrivande människor som inte bejakat kreativiteten i våra liv. Det är mer än jag som blivit deprimerad när de kreativa intrycken stryks.

IMG_6612Här finns det utrymme för kreativitet. Någon närvaroplikt är det inte – däremot fikaplikt. Vi svettas i solen när alla skuggiga platser redan är upptagna. Orden flödar. Igenkänning. Som att hitta hem!

Nu vet jag med säkerhet – för att leva måste jag få utrymme att skriva. Här finns inte längre någon prestation – nej, jag älskar skrivkurser för den sköna känslan, för att få hänga med folk som älskar språket på samma sätt som jag gör.

Det är inte längre resultatet som räknas utan att jag får leva ut mitt behov. Med tårar rinnande mellan skratten visste jag plötsligt vad jag ska göra av de där skilsmässotexterna. Att sälja böcker är inte huvudsyftet – nej det jag vill är att hjälpa alla de människor som mår dåligt inför och i en skilsmässa.

Jag var bara tvungen att gå in här på sidan och lägga upp en ny kategori : ”Bloggböcker”. Så småningom kommer jag lägga upp olika ”kapitel” under rubrikerna. Har du någon text om skilsmässa får du gärna avidentifiera den och skicka in den till mig. Då kommer jag publicera den här på bloggen under rätt kategori. Vem vet – kanske kommer texterna inspirera till den där ”Skilsmässohäxan” – men det är inte nu. Nu ska jag njuta av mitt nyfunna flödesskrivande – barnets skrivglädje med inställningen ”Hur svårt kan det va?”

 

2 svar på ”Skrivkurs för Tove Folkesson på Skurups Folkhögskola”

  1. Åh vad härligt!! Gå på skrivarlinje är det bästa jag har gjort! Jag gick på Jakobsbergsfolkhögskola.

    1. Har du gått på skrivarlinje? Om du känner för det får du gärna berätta mer om hur det var!

Kommentarer är stängda.