En bra dag!

Hortensia

Mina tofflor blir våta av dagg. I trädgårdslandet är jorden svart. Jordärtskockorna långa stjälkar vajar till när vattenstrålarna retfullt knuffas. Zucchinins djungelblad river mina vader. I växthuset behöver jag inte längre böja mig för att tjyva tomatplantorna.

Utanför växthuset har min köksträdgård blivit en djungel. På de nyanlagda singelgångarna växer inget ogräs. Jordsäckarna kom väl tillpass som marktäckning under singeln. Täckbarken håller fuktan och smultronen frodas.

Stångskärbönorna slingrar längs forsythians avklippta grenar och blommar i rosa, orange och vitt. De har varit årets roligaste frösådd. Redan planerar jag inför nästa år. Lök, zuchini och olika sorters bönor är mina favoriter. Men jag behöver lära mig mer om växtföljd och jordförbättring. Och så vill jag lyckas bättre med luktärtorna. I går kväll plockade jag en stor bukett nere hos Herr Padda. Doften får min att tänka på farmor. Det är som att ha hittat hem. Just nu vill jag inte alls åka till Älvdalen i september. Just nu vill jag börja varje dag med en runda i trädgården och laga middag av nyplockade örter och grönsaker.