Vandrarhemmet Tre Björnar

Det är vitt utanför fönstret. I natt gungas jag söderut längs rälsen. Här på Tre Björnars vandrarhem finns ett lugn som jag gärna återvänder till. Idag är jag den enda gästen.

Tänker på vilket ovanligt liv jag har. De senaste 21 månaderna har jag ägnat åt att hitta ett nytt sätt att leva. Idag har jag inte något eget hem. Ibland är jag hos mina föräldrar i Ystad (där förvarar jag mina fotoalbum), hos min älskade har jag mina böcker och här i Älvdalen – här har jag ett lugn.

I mars återvänder jag igen – målet är att vi då ska vara 7-8 personer på skrivretreaten. Innan jag lämnar Älvdalen ska vi ha satt ihop ett program.

För varje gång jag kommer har Tini och Lennart renoverat någonstans. En ny stuga på gården, ett nyrenoverat duschrum. Den här gången hade de tapetserat om mitt rum från gult till grönt. Stelnade verkligen till när jag öppnade dörren – men nu bara älskar jag det.

(Bilderna i galleriet kommer att uppdateras med texter under dagen.)