Reseförberedelser

Cyklingen på Sardinien i oktober gav mersmak. Sedan dess har jag letat billiga flygresor till Teneriffa. Mellan 4.000-6.000 kr skulle det kosta med Norweigan för två personer t o r. Förra söndagen hittade vi en restresa med Ving för 995 kr/person t o r med avresa från STURUP!

Eftersom vi hittills inte hittat bra trekkingcyklar utomlands (och cykelhyran är hög) valde vi att boka specialbagage. Det kostade 700 kr/cykel t o r. Instruktionerna för hur cyklarna skulle packas var knapphändiga. Vi var i kontakt med Roslins cykel i Ystad, men de cykelväskor han kunde erbjuda var avsedda för racercyklar. I stället fick vi några kartonger som vi packade ner cyklarna i.

Det största problemet vara att få in cyklarna genom svängdörrarna på Sturups flygplats. (På hemvägen bar vi cyklarna genom snurrdörrarna istället för att köra dem på vagnen.) Incheckningen av cyklarna gjordes på ett specialband och samma sak vid ankomst – de kom ut på ett bagageband för specialbagage.

Vi packade i våra cykelväskor (som fästs på pakethållaren). Sedan slog vi in dem i plastsäckar, som vi knöt om med snöre och tejpade. Det fungerade hur bra som helst. Vi klarade oss med ett incheckat bagage (förutom cyklarna).

Trots att vi verkligen försökt packa snålt hade vi onödigt mycket saker med oss. (Här kommer jag lägga upp en länk till packlista inför nästa resa.)

Resan kan börja. Vi hade bokat två nätter på Hotel Nogal vilket gav oss möjlighet att packa om bagaget på hotellrummet.