Sturup-Tenerife Sur – (La Escalona) dag 1

 

Hotel Nogal i La Escalona

När vi satt i taxin insåg vi att La Escalona låg längre från flygplatsen än vad vi tänkt. Trots att taxiresan blev dyrare än den hade behövt ångrar vi inte valet av hotell – en gammal bondgård med SPA. (Vi bokade två nätter på hotell hemifrån eftersom vi hittade ett bra erbjudande. Det här hotellet tycks ha billiga rum söndagar-måndagar, men är dyrare på helgerna.)

Vi började med att packa upp cyklarna. Det fanns ett utrymme på hotellet där vi kostnadsfritt fick ställa våra lådor tills vi kom tillbaka. Sedan cyklade vi en runda. Vägen till Vilaflor hade inte det perfekta underlaget, ändå var det härligt att cykla. Särskilt att rulla nerför.

Första kvällens cykling – La Escalona-Vilaflor t o r

Vi hann även med ett bubbelbad. Vi blandar billiga boenden med lite mer lyxiga och unnar oss SPA någon dag då och då. Se gärna mer om hotellet på tripadvisor.

Vi åt lasagne (vegetarisk respektive med kött) tre av tre kvällar på hotellet. Bättre betyg kan vi knappast ge.

Dagens cykling: ca 8 km på TF-51