La Escalona – Teide – Orotava (dag 3)

På väg till Teide med full packning.
Man förbränner i uppförsbackar. Matpauserna är många. Apelsiner och bananer är en favorit. Det finns alltid en flaska nödproviant (nötter, solrosfrön, russin som vi har i en vattenflaska).
Nästan uppe! Teide är Spaniens högsta berg – 3.718 m ö h. Vi tog inte linbanan upp till toppen.

Här kan du läsa mer om Teide. 

Det blåste rejält uppe vid Boca de Tauce. Jag använde fyra klädlager: Ytterst regnkläder när det var riktigt kallt. Innanför våra gula cykeljackor. De värmer lagom mycket när man cyklar, men i början av dagen räckte det inte. Största delen av tiden använder jag en stor, tunnsliten skjorta som skyddar mot sol och håller kvar kroppsvärmen utan att ligga ann mot kroppen. Innanför har jag ett sportlinne eller bara en sportbh beroende på hur varmt det är. Att vara lagom varm gör cyklingen roligare.

Dagens cykling: 2 mil upp till Teide och 3,5 mil ner till Orotava (TF-21 hela vägen) – totalt 5,5 mil.

Rejält uppförslutning till Boca de Tauce – och extra tufft med full packning. Men vi gjorde det!!! Välfyllda vattenflaskor och färdkost rekommenderas. Fantastiskt underlag men tyvärr alltför många bilar för att jag ska rekommendera vägen.

Helt fantastiskt att cykla genom nationalparken, ett väldigt plant område där bilarna inte störde lika mycket. Sträckan från restaurangen i utkanten av nationalparken och ner till El Portillo var ganska tråkig. Sedan följde en sträcka genom pinjeskog med fantastisk utsikt ner över havet. Aguarmansa ner till Orotava var helt underbar! Den slingrade med perfekt lutning genom flera byar.