Santa Cruz – Güimar (dag 9)

Visst är det lyxigt med hotellfrukost, men i lägenheterna vi hyrt skämde vi bort oss med färsk frukt från ön. Det slår det mesta i frukostväg.

I Santa Cruz saluhallar hittar du allt från levande höns till flådda kaniner, blommor, kläder och väskor. De är öppna alla veckans dagar, men på måndagar håller vissa butiker stängt.

Att ta sig ut från Santa Cruz var ett äventyr. Trafiken var fruktansvärd fram till Taco. Regn, kastvindar och dåligt underlag underlättade inte cyklingen.

När vi väl kommit förbi alla motorvägar var TF-28 bra att cykla på. Nedanför oss trängdes bilarna på motorvägen.
När det duggregnar funkar regnkläder, men när det öser ner gör man bäst i att hitta någonstans att skula. Picknick i busskurer, i grottor och under hustak. Jag bytte till flip-flop. Till nästa gång ska jag skaffa bättre sandaler.
När vi närmade oss Güimar klarnade det upp, men i norr färgades bergen vita av snö. Nästa värdpar berättade att vägarna över Teide stängts av pga snön.
Vid TF-28 väntade Nieves och Tono på oss. De körde framför oss så att vi hittade till resans bästa boende (bokat via Airbnb).

Här hittade vi vårt boende.

Låsta grindar, ett utekök under tak (perfekt för cyklarna), lugnt läge – men ändå nära till Güimar med flera supermercado, en liten trädgård. Vad mer kan man önska?
Välutrustat kök, bästa sängen med duntäcke och dessutom två stora tv-apparater, gott om varmvatten i duschen. Boendet i Güimar hade allt vi kunde önska oss. Jag somnade som en stock medan min älskade stekte fisk och grönsaker. Här sov jag mer än 12 timmar på ett dygn.

Dagens cykling: 4 mil längs TF-28

Bra underlag och lutning. Regnet gjorde dock cyklingen tråkig.