Tejina – La Laguna – Santa Cruz (dag 8)

Boendet i Tejina bokade vi via booking.com. När vi summerar resan konstaterar vi att man får mest för pengarna via Airbnb.

Under natten hade det regnat och vi var rejält blöta innan vi nådde Tegueste.

Marknaden i Tegueste var inte så stor, alla tycktes hålla samma priser.

 

Bra hus för överskott! Borde finnas på fler ställen.

Planen var att cykla längs TF-12 över Anagabergen till El Bailadero och sedan ner längs kusten över San Andrés och till Santa Cruz.

I duggregn kämpade vi oss upp till husen på berget, Las Mercedes. Byns butik var öppen och vi gick in, bytte några ord med butiksinnehavaren. Jo, det kunde nog regna hela dagen. Anagabergen är vackra, men kanske inte så attraktiva i regn för cyklister. Det avgjorde. Vi rullade ner till La Laguna istället.
I La Laguna var det folkfest. Ett två kilometers lopp för bröstcancer. Massor av människor i rosa tröjor på torget, musik och gympapass. Här regnade det inte.
Vi passade så klart på att besöka marknaden i La Laguna som är öppen alla dagar 7-19. Här fanns det allt, kläder, nötter, blommor – men inte den lokala prägel som tidigare marknader.
La Laguna finns med på UNESCO:s världsarvslista. Här har man förstått värdet av bilfria gator. Vilket lugn jämfört med Orotava! Här flanerade människor omkring på gatorna. Vilket lugn!!!

Mer om La Laguna.

Ner till Santa Cruz gällde det att hålla på bromsarna.
Även Santa Cruz var invaderat av bilar. Lägg märke till de enorma höjdskillnaderna och föreställ er utsläppet av avgaser. Ingen plats för cyklister.
Det fanns en cykelbana längs kusten som passerade konserthuset. I träden utanför hotellet flög vilda papegojor. Vi hittade en fiskrestaurang via tripadvisor. Vällagat – men inte prisvärt i förhållande till den fisk vi köper och steker ”hemma”.

Dagens cykling: 3 mil

TF13 till Las Mercedes och sedan småvägar ner till La Laguna.