Güimar – Granadilla (dag 11)

Vi trampade på med molnen i ryggen. Ett kort stopp, några klunkar vatten och njuta av utsikten sedan är man redo igen.

Det finns verkligen hur många trevliga boenden som helst på airbnb. I Granadilla valde vi att pröva ett billigare – 351 kr för en natt – inklusive sänglinne och handdukar, kök och städning. Vad jag glömde att kolla var läget. Värden, Helen, mötte oss i utanför ett café nere i Granadilla och blev överraskad när vi inte hade motorcyklar. Lutningen upp var rejäl. Hon körde före och vi cyklade efter. Vad händer? Min kedja hoppar av på bakdrevet. Vi får stanna och fixa. Men till slut kommer vi upp. Hon förklarar vägen och vi går – med all vår packning på cyklarna.

Men boendet överraskade positivt. Rent, välutrustat kök (om än vi saknade köksbordet som kommer inom kort).

Allra bäst var katten som verkligen njöt av vårt sällskap.

Dagens cykling: 5,3 mil på åtta timmar

Cyklingen på TF-28 mellan Güimar och Granadilla var väldigt bra med begränsad trafik. Härligt kuperat utan att bli jobbigt. Största delen av sträckan hade bra underlag.