Ner till turiststråken (dag 13)

Cykla på Teneriffa
Cyklingen på Sardinien och Teneriffa har lärt mig att de slingrande vägarna är de mest intressanta. Då spelar stigningen inte så stor roll. TF-51 till Escalona slingrar rejält. Tuff cykling uppför. Tyvärr störde biltrafiken helhetsintrycket.
Här syns det hur vägen slingrar uppför berget. Det går ganska snabbt att ta sig uppför.
Efter det tuffa passet uppför rullade vi ner till Los Cristianos – och ner till vattenytan. Sedan följde vi strandpromenaden mot Playa de las Americas.
Ganska snart tröttnade vi på allt folket, alla barer, alla inkastare, alla permobiler. Det är något annat att cykla i bergen, köpa sina lokalodlade grönsaker, uppleva stillheten (när bilarna inte förstör upplevelsen).

Dagens cykling: 3,6 mil

Alla dessa bilar. Tack vare GPS:en hittade vi vägar genom bostadsområde. Om Teneriffa hade inspirerats av Danmark med numrerade cykelvägar som ledde förbi de mest trafikerade vägarna vore Teneriffa perfekt för cykling.

Vi följde TF-51 till Arona och Escalona. Bra lutning. Härligt kuperad – men alltför mycket bilar. I La Camella hittade vi en liten väg ner till Los Cristianos. Härlig cykling nästan helt utan bilar!

När vi skulle leta oss upp från Las Americas förstördes cyklingen återigen av all biltrafik. Istället återvände vi till hotellet och njöt av solen.