Helhetsakademin

Långe Boke, Svarte Aske och Eka Papiljott. Så döpte mulle-ledarna träden.

Vid eken stannar jag i nuet. I morgon är det fredag. Psykologtid. Hittills har jag inte suttit i psykologens fåtölj utan att gråta. Hur kan det finnas så mycket tårar i en kropp?

Efteråt kryper jag upp i hörnet med min skrivbok. Flödesskriver. När det onda är uttömt övergår orden till Marit. De senaste veckorna har jag tagit med lunch och ätit på Helhetsakademin.

I entrén frestar inbjudningar till massor av aktiviteter. Det händer att foldrar får följa med hem, men hittills har det stannat vid det. Förutom när jag inte kunde låta bli att lyssna till ett samtal. Det slutade med att jag bokade en energiterapi utan att rådfråga psykologen, men mer om det en annan gång.

Dagens tacksamhetstanke går till Helhetsakademin och dess personal, den omtanke och det lugn som lokalen förmedlar.

Tack för att ni ser mig! Tack för alla timmar ni inspirerat mitt skrivande.