Harmoni

Idag funkade meditationsandningen på promenaden. Fem intensiva invandningar och fem utandningar – upprepa i en minut. Syretillförseln gör något med hjärnan. Oväntade tacksamhetstankar dyker upp.

Idag gick de till Mandelmans i Rörum. Två bilder dök upp i mitt huvud från vårprogrammet (som vi såg på igår). ”Att anlägga trädgårdar är som att måla”, sa Marie Mandelmann. Och jag kan bra hålla med. Det krävs mer tålamod, men gör att man vill leva för att se resultatet.

Den andra bilden var när Gustav Mandelman sprang runt på återvinningsstationen och försökte ta hand om saker innan de kastades. Han sa så mycket klokt om att ta hand om saker, att det är för billigt att köpa nytt istället för att reparera.

Marie och Gustav Mandelman – ni är viktiga förebilder i en värld där vi håller på att tappa kontakten med det riktiga livet. Tack för att ni delar med er av all klokskap!

I många år var Sträntemölla min favoritplats. Underbart att återuppleva alla fina vandringar där genom TV-programmet.