Med Batavus Stratos Bjäre (Testar att vlogga – del 3)

batavus

Efter två dagar med elcykel på Bjäre försöker jag sammanfatta skillnaderna mellan Batavus Stratos och Skeppshult. (Mer kommer på vloggen inom kort.)

Batavus elcykel panek
På panelen ser du både hur mycket laddning det är kvar i batteriet och vilken effekt motorn utnyttjar. Med pilarna upp och ner styr du effekten, men du kan även använda gashandtaget.

Det första som skiljer cyklarna åt är sittställningen. Skeppshult är för den som vill ha en upprätt ställning, medan Batavus Stratos har mer framåtlutad körställning. Det är möjligt att höja upp styret, men du kommer ändå inte kunna få den upprätta ställning som du får med Skeppshult.

Skeppshults ram ser ut som en ”vanlig” cykel, men så den ramen också tillverkad i Skeppshult.

Batavus ringklocka växlar
På Batavus Stratos finns flera snygga detaljer, ringklockan från Basil, läderhandtag och ett rakt styre.

Den stora skillnaden är dock motorn. Batavus Stratos har motorn i framhjulet vilket innebär att det saknar betydelse hur hårt du trampar. Hur långt och fort du tar dig fram styrs mer av vilket effektläge du valt på panelen än din benstyrka.

Skeppshult har däremot en mittmotor. Det skapar en större cykelkänsla. För du runt pedalerna utan något tryck går den långsammare än om du lägger fullt tryck i tramptagen.

Här hittar du första inlägget från Bjärecyklingen med Dottern (sedan är det bara att trycka ”Nästa”.)

 

Länkar

Här hittar du mer om Skeppshults elcykel.

Här hittar du mer om Batavus Stratos.

Här hittar du mer om elcyklar. 

Inlägget har gjorts i samarbete med Sven Jönssons cykelaffär, Billesholm.